The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Voor mijn eindexamenwerk heb ik mij bezig gehouden met het ontwerpen en uitwerken van het speelbare personage Demazana voor de game Caved. Caved is een duistere hervertelling van het Zuid-Afrikaanse sprookje Demane en Demazana. De gebeurtenissen in het verhaal hebben invloed op zowel Demazana’s ontwerp als haar karakter animaties. Deze veranderen naarmate het verhaal vordert. Demazana’s visuele uitwerking is geïnspireerd door stop-motion films als Coraline en ParaNorman.

Artist statement

Ik ben een 3D character artist en animator met een specialisatie in stylized art. In mijn werk streef ik ernaar om verder te gaan dan alleen mooie dingen te maken. Emotie, persoonlijkheid en visual storytelling zijn allemaal elementen die ik gebruik om de personages waar ik aan werk echt tot leven te brengen. Ik heb als doel om mijn werk in staat te laten zijn emoties op te roepen bij anderen en op zichzelf een verhaal te laten vertellen.

Ambities

Over vijf jaar hoop ik een vaste baan te hebben als een 3D character artist of 3D animator bij een game- of animatiebedrijf. Ik hoop tegen die tijd ook een aantal persoonlijke projecten te hebben voltooid waaronder het creëren van mijn eigen 3D-geprinte figure. Ik zou graag willen dat deze persoonlijke projecten kunnen doorgroeien naar betaald werk.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste wat ik heb geleerd is eigenlijk wat mijn passies zijn waar ik graag mee verder wil. Ik begon mijn studie als een 2D artist en mijn ambitie was om uiteindelijk te werken in de creatieve industrie als een concept artist. Door de brede scholing vanuit de studie en vele groepsprojecten heb ik meerdere specialisaties binnen de game industrie kunnen verkennen en is mijn visie over wat ik echt wil duidelijker. Zo zie ik nu meerdere carrièremogelijkheden en weet ik dat ik het liefst als een 3D artist werk aan karakters en animaties.