Ander thema

Camping Couture

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Met deze collectie wil ik de pretentieuze modewereld en het nuchtere campingleven samen laten komen. Twee werelden die in het dagelijks leven mijlen ver uit elkaar liggen die hier gaan zorgen voor een geheel.

Het is een uiting geworden van de wereld waarin ik me bevind. Opgegroeid op Texel, met mensen om me heen die niks geven of begrijpen van mode. Met aan de andere kant het het vier jaar lang naar de academie gaan en in de stad wonen met voornamelijk mensen die totaal geen idee hebben over buiten zijn en de natuur.

Ik hoop je uit te dagen om verder te kijken dan je dagelijkse bubbel. Om contrasterende werelden te ontdekken en je horizon te verbreden.

Artist statement

In mijn werk wil ik de toeschouwer fascineren met herkenbaarheid. Als mode ontwerper ben ik vaak op zoek naar de verhouding tussen alledaagse vormen en dat van het lichaam. Ik leen graag vormen uit andere vakgebieden en verwerk deze op een speelse, maar gestileerde manier rondom het lichaam. In mijn ogen kan zolang iets niet te zwaar is om te dragen, het dienen als kledingstuk of accessoire.

Ik haal graag inspiratie uit mijn directe omgeving. Ik vind het fijn om dicht bij mijn onderwerp te staan. Dit geeft mij het gevoel dat ik het recht heb om hier uitspraak over te doen. Door middel van ervaring leer je ergens wat van te vinden, hiervoor zijn het slechts aannames.

Door deze ervaringen te combineren met vormen van het desbetreffende thema, wil ik de kijker op een andere manier laten kijken. Een manier waarin de directe functionaliteit even naar de achtergrond verdwijnt en de verbeelding meer ruimte krijgt.

Ambities

Ik zou mezelf graag na school nog verder ontwikkelen als ontwerper. Naar mijn idee ben ik pas net begonnen en heb ik nog erg veel te leren. Ik kijk er naar uit om op een andere manier te leren dan binnen een school setting en hierdoor hopelijk nieuwe inzichten te krijgen. Wat ik over 5 jaar bereikt wil hebben vind ik moeilijk te zeggen. Ik zie mezelf wel als een kleding ontwerper dus hoop dat ik tegen die tijd op een plek werk waar ik de mooiste kleding kan ontwerpen. (wellicht Parijs?)

Geleerd tijdens de studie

Naast het überhaupt leren ontwerpen en maken van kleding is de les die mij het meeste is bijgebleven een uit de eerste klas. Een les waarbij we voor een dag van kleding moesten wisselen met iemand uit de klas. Dit heeft mij toen en nu nog steeds aan het denken gezet over hoeveel het er eigenlijk toe doet wat je aan hebt. Het dragen van andermans kleren kan je hele gevoel beïnvloeden, je bent een stuk minder zelfverzekerd en voelt je snel een beetje ongemakkelijk. Voor mij heeft dit echt een inzicht gegeven op wat voor manier mode op een heel directe manier impact kan hebben op je gesteldheid.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Toeval expositie @Fuse NDSM
VAGA expositie @realecommunication
Glamcult: https://www.glamcult.com/visual-essay/new-suits/
Linda: https://www.linda.nl/lifestyle/mode/nederlandse-ontwerpers-stijn-de-vries-jong-mode-talent/?fbclid=PAAaYIqXpve2B7jMyLsAwH0GDAolhkGzG_5ghmb4DJUHv3A5Ko_xV8QdQjW1I