Gezondheid en welzijn
Sociale veiligheid

CAGED

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
2020 is het jaar waarin de pandemie begon, en zijn we vanaf dat moment beperkt gaan leven. Vooral voor jongeren heeft dit grote impact. Nu zijn we 2 jaar verder en zijn er veel jongeren die dealen met mentale en fysieke problemen.

We willen de jongeren de veiligheid bieden om daar open over te kunnen communiceren. We vertalen dit naar beeldwerk zodat het eventueel ook bij jou herkenning opwekt. Een studiekamer is kenmerkend voor de coronapandemie. Daarom speelt de short-experience zich hier af.

Voor de short-experience wordt een techniek gebruikt die het verhaal versterkt. Je ziet in eerste instantie een wit beeldscherm, dit geeft de maatschappelijke oppervlakte weer. Vanuit hier zul je gaan inzoomen op zijn of haar ware emoties. Dit zou het moment kunnen zijn waarop je jezelf hierin herkent. Laten we elkaar motiveren om onze mentale of fysieke gezondheid bespreekbaar te maken. Want je bent niet alleen.

Artist statement

Mijn drijfveer is mensen iets te geven wat ik nooit heb ervaren. Het gevoel dat je er niet alleen voor staat als je het moeilijk hebt. Mijn projecten geef ik vorm door fotografie, projectie en print. Mijn hele kamer ligt vol met boeken en magazines, `Im an old fashioned gal like that’. Daarom heb ik graag mijn projecten fysiek om mij heen, zodat ik er constant aan herinnerd word dat ik niet alleen ben.

Ambities

Mijn ambitie is om na mijn studie aan het werk te gaan en ervaring op te doen. Zodat ik vervolgens vanuit welke plek dan ook hybride te werk kan gaan. Op die manier zie ik wat van de wereld en doe ik wat ik leuk vind. Maar ik koppel niet graag een tijdslimiet aan mijn ambities. If you didn't make it in your 20s, you can make it in your 30s etc. Keep going.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens deze studie heb ik heel erg moeten zoeken naar mijn plek in de groep, en wie ik ben als maker. Vanaf het moment dat we een project zelfstandig moesten gaan doen, heb ik heel veel over mezelf ontdekt omdat het onderwerp dichtbij mij stond. Gedurende dit project heb ik persoonlijk een enorme ontwikkeling doorgemaakt. En ben ik erachter gekomen dat ik me graag inzet voor andere mensen en dit ook mijn doel is in mijn werk.