Gezondheid en welzijn
Sociale veiligheid

CAGED

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
2020 is het jaar waarin de pandemie begon, en zijn we vanaf dat moment beperkt gaan leven. Vooral voor jongeren heeft dit grote impact. Nu zijn we 2 jaar verder en zijn er veel jongeren die dealen met mentale en fysieke problemen.
We willen de jongeren de veiligheid bieden om daar open over te kunnen communiceren. We vertalen dit naar beeldwerk zodat het eventueel ook bij jou herkenning opwekt. Een studiekamer is kenmerkend voor de coronapandemie. Daarom speelt de short-experience zich hier af.
Voor de short-experience wordt een techniek gebruikt die het verhaal versterkt. Je ziet in eerste instantie een wit beeldscherm, dit geeft de maatschappelijke oppervlakte weer. Vanuit hier zul je gaan inzoomen op zijn of haar ware emoties. Dit zou het moment kunnen zijn waarop je jezelf hierin herkent.
Laten we elkaar motiveren om onze mentale of fysieke gezondheid bespreekbaar te maken. Want je bent niet alleen.

Artist statement

Van een daadwerkelijke video-experience tot aan promo-video’s. Deze beelden hebben allemaal een ding gemeen, Ritme. Door de beelden, muziek en beleving een structuur te geven kan iedereen zijn eigen emotie eraan toevoegen. Vanuit dit ritme blijft het als kijker hangen en denk je er later nog aan terug.

Wat ik van vroeger heb meegenomen is dat liefde en tijd erg kostbaar is. Voor mij begint een verhaal al op het moment dat je de deur uit stapt, hier neem ik dan ook graag mensen in mee.

Ambities

Graag wil ik me nog meer ontplooien als videomaker, daarom is het mijn ambitie om terecht te komen bij een audiovisueel bedrijf die gespecialiseerd is in commerciële doeleinden.

Geleerd tijdens de studie

Door mijn studie ben ik meer gaan kijken naar audiovisuele uitdingen. Ik ben erachter gekomen dat video's niet alleen maar op een beeldscherm plaats kunnen vinden maar daarentegen ook een experience kunnen vormen. Video kan je dus ook goed combineren met andere technieken zoals projecties of VR, om er meer gevoel en beleving aan te geven.