Ander thema

But...What If?

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
‘But...What if?’ gaat over de strijd tussen een spontaan, enthousiast en creatief persoon en de overthinker die niets aan het toeval wil overlaten en elk idee in twijfel trekt. Het is een chaotische relatie met veel tegenstrijdigheden, maar toch moeten ze met elkaar leren leven.

Dit alles wordt verbeeld in een video-installatie waarbij de toeschouwer zich in het midden van de chaos bevindt. Er komen allerlei emoties voorbij die ondersteund worden door een vleugje humor.

Artist statement

De beeldtaal die ik kies is vaak minimalistisch en koel met een humoristische ondertoon. Daarbij zie ik grafische en ruimtelijke vormgeving als de vonk die mijn projecten tot leven brengt door de interactie met mijn beeldend werk. Ik zie mijn beelden dus niet als individuele werken, maar als puzzelstukjes die samen een geheel zullen vormen.

Ambities

Ik hoop mensen aan te spreken en om mij heen te verzamelen die de gekte waarderen, maar mij ook pushen om hier verder in te gaan. In de toekomst hoop ik dan ook samenwerkingen aan te gaan met andere makers om projecten neer te zetten dat plezier, verwarring en luchtigheid met zich mee brengen. Ik zou mezelf dan eerder in de faciliterende rol zien waarin ik andere kunstenaars een platform bied om volledig zichzelf te kunnen zijn, hoe gekker hoe beter.

Geleerd tijdens de studie

De opleiding was zeker een emotionele rollercoaster voor mij. Er komt veel onzekerheid en twijfel kijken bij het makerschap, maar wat ik mij ben gaan realiseren in het afstudeerjaar, is dat dicht bij jezelf blijven altijd het beste werk oplevert. Ik ben voor mezelf gaan kijken wat mij persoonlijk inspireert en ben van daaruit werk gaan maken. Enthousiasme en authenticiteit zijn aanstekelijk en kan je niet faken, dus maak vooral wat je zelf het liefste ziet en heb er plezier in.