Zorg en welzijn

Broertje in de sterren

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Als afstudeerproject hier aan de HKU in Utrecht heb ik een kinderboek geschreven en geïllustreerd. Het boek is gebaseerd op het onderwerp alleen geboren tweeling en bedoeld voor kinderen vanaf drie jaar. Ik ben zelf een alleen geboren tweeling en hoe ouder ik word hoe meer mensen ik hierover spreek.

Tijdens de zwangerschap begin je samen en voordat je geboren bent maak je het overlijden van je broertje of zusje van dichtbij mee. Een heftige ervaring voor de overlevende tweelinghelft. Dit verhaal verbeeld een manier om met het gemis van de overleden tweelinghelft om te gaan.

Naast het onderwerp alleen geboren tweeling is het een verhaal wat op een luchtige manier helpt met rouwverwerking. Is jouw kind ooit een geliefde verloren? Deze persoon kan voor hem of haar de ster in het verhaal verbeelden.

Artist statement

Maureen te Braak is met haar ontwerpen te herkennen aan de zachte pastelkleuren die overal in terugkomen. Een toegankelijke stijl van illustraties en het doel, mensen met elkaar laten verbinden door middel van haar producten. Van ansichtkaarten tot kinderboek. Maureen blijft met haar ontwerpen dichtbij haar doel.

Ambities

In de toekomst kunnen kijken. Iets wat we allemaal wel eens zouden willen doen om te kijken waar we staan over vijf jaar. Toch heeft het mysterieuze ook wel wat en geeft het juist de motivatie om te blijven dromen!

Over vijf jaar hoop ik een eigen creatieve omgeving te hebben waar werk en thuis samen komen. Dat ik elke dag kan doen wat ik het leukste vind en dat ik mezelf uitdaag om iedere dag weer te groeien. Samenwerken met andere makers om kennis en kwaliteiten te verbeteren. Producten blijven ontwikkelen en het belangrijkste van alles, dichtbij mezelf te blijven.

Geleerd tijdens de studie

Binnen de HKU word je uitgedaagd om nèt iets verder te denken en uit je comfort-zone te stappen. Er worden veel handvatten aangereikt voor experimenten en uitprobeersels om de gaafste dingen te ontwikkelen.

Ondanks al deze handvatten is niets belangrijker dan dichtbij je fascinaties te blijven. Binnen deze vier jaar heb ik ondervonden dat ik geen maker ben voor de grote werkplaatsen. Ik word juist heel gelukkig van de kleine dingen. Niets maakt mij trotser dan dat ik mensen, op welke manier dan ook, kan verbinden door middel van mijn ontwerpen.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

4 juni 2023 - Trots markt, historisch centrum Doesburg
28 juni t/m 2 juli 2023 - Exposure HKU Design, Kanaalweg 50 Utrecht