Ander thema

Breathing Space

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Breathing Space gaat over onze interactie met de omringende ruimte. Het stelt vragen over onze huidige relatie met die ruimte. Zijn we slechts parasieten die de ruimte ondoordacht gebruiken, zonder na te denken over wat gunstig is voor de ruimte zelf? Of zou de ruimte blij met ons zijn en het fijn vinden dat we ermee kunnen interacteren en een dialoog kan aan gaan? Wat de huidige relatie ook moge zijn, het is belangrijk dat we de ruimte om ons heen als vriend behandelen, omdat we er constant door omringd zijn. Misschien moeten we uitkijken dat die omhelzing geen wurggreep wordt.

Artist statement

Ik ben een observerende ontwerper, (licht) kunstenaar en programmeur. Mijn werk vertelt een verhaal over de relatie tussen de mensheid en de wereld om ons heen. Het vraagt om een bepaalde interactie en reactie van mensen. Als kind kon ik geen papieren snippertje weggooien, omdat ik er een sterke emotionele verbinding mee voelde. Dat is precies wat ik met mijn werk probeer te bereiken: Ik wil mensen niet alleen bewust maken van hun omgeving, maar ook verliefd laten worden op die kleine, onopvallende maar wel heus interessante alledaagse dingen. Dit alles probeer ik te bereiken door technologie en kunst te combineren.

Ambities

Over 5 jaar wil ik nog meer weten dan dat ik nu al weet. Nog steeds onderzoekend naar wat mij fascineert en doen waarvan ik hou: Makend onderzoeken als zelfstandig kunstenaar.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens de studie heb ik mijzelf leren kennen en ontdekt wie ik ben als ontwerper. Ik heb ontdekt wat mijn passie is, waar mijn interesses liggen en heb ik zekere vaardigheden geleerd om mijn werk te maken en het goed tot zijn recht te laten komen.