The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Toen ik ontdekte dat mensen met dementie en hun naasten vaak niet meer weten hoe ze met elkaar moeten communiceren vond ik dat daar iets aan moest gebeuren.
Ik gun deze mensen een intiem, waardevol en dementie-vrij moment en heb daarom een spel ontwikkeld wat communicatie en contact stimuleert.

Op de blokjes die de spelers uit de toren proberen te pakken staan vragen en opdrachten die de connectie versterken, het happy hormoon stimuleren en als houvast dienen voor naasten en mantelzorgers.

In de afgelopen paar maanden heb ik onderdeel mogen uitmaken van het team van het Odensehuis Andante in Utrecht.
Het Odensehuis is een dagondersteuning voor mensen met beginnende dementie. Hier heb ik dan ook mooie gesprekken gehad met de deelnemers en ruimte gehad om mijn product uitvoerig te testen.

Ook heb ik contact gehad met Sandra Schouten (hybride kunstenares en zorg professional) en Peter Petzer (eigenaar van Breinplaats en wandelende dementie-encyclopedie).

Artist statement

Graag buig ik mij over complexe sociale vraagstukken en heb ik een fascinatie ontwikkeld voor mensen met dementie. Ik word enthousiast wanneer ik mensen kan helpen met een design op maat.

Door respectvol onderzoek te doen en in gesprek te gaan met mijn doelgroep ontwerp ik laagdrempelige designs die ingezet kunnen worden om mensen met dementie te helpen. Zo heb ik bijvoorbeeld een spel ontworpen waarmee ik mensen met dementie samen met hun naasten een geluksmomentje kan bezorgen.

Ook ben ik van mening dat er naar iedereen omgekeken moet worden. Of je nou oud of jong bent, voor iemand zorgt of zelf verzorgd wordt.
Het gaat mij niet om de vraag wat de beste zorg is, het gaat om wat het beste leven is.

Ambities

Ik wil graag betekenisvol werk doen en ik hoop met 5 jaar te werken bij een bedrijf waar ik met mijn ontwerpen een positief verschil kan maken in de zorg.
Waar ik vrijheid krijg om op verschillende manieren te onderzoeken en mezelf te ontwikkelen. Het lijkt mij heerlijk om eerst mijn doelgroep te observeren op locatie om vervolgens achter mijn bureau te schetsen en ontwerpen.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn studie heb ik geleerd dat het goed is om contact te zoeken met de doelgroep, maar dat dit niet altijd betekent dat ik aan het woord moet zijn.
Ook heb ik geleerd niet te veel bezig te zijn met een eindproduct en me meer moet laten leiden door het proces. Dit betekent ook dat ik minder conclusies ben gaan trekken.