Ander thema

Born to be Alive pt.2

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Deze betoverende muziekvideo neemt kijkers mee op een reis naar het onderbewustzijn, waar realiteit en fantasie samensmelten. Met dans als voertaal verbreekt de hoofdpersoon de band met de tastbare wereld en vervaagt de grens tussen perceptie en verbeelding. De video onderzoekt de balans tussen ontsnappen aan de realiteit en er de grip op verliezen, uitgebeeld door de transformatie van de danseres. Geworteld in persoonlijke ervaringen, verkent deze verkenning van fantasie via dans, glitter, rook en natuur thema's als zelfontdekking en de kracht van onze innerlijke wereld.

Artist statement

Als kunstenaar richt ik me op het uniek maken en bewerken van video en foto, waarbij ik kunst en alledaagse elementen met elkaar verbind. Mijn specialisatie ligt in het creëren van kort, maar krachtig werk dat een blijvende indruk achterlaat bij de kijker. In een wereld waarin alles steeds sneller lijkt te gaan, past mijn werk perfect. Ik hecht waarde aan het creëren van visueel aantrekkelijke beelden die een verhaal vertellen. Mijn doel is om de kijker te betrekken en te fascineren door middel van mijn artistieke visie en technische vaardigheden.

Ambities

Een van mijn doelen is om mijn eigen bedrijf aanzienlijk uit te breiden en te groeien als filmmaker, editor en fotograaf. Ik streef ernaar om diverse en spannende opdrachten aan te nemen, en tegelijkertijd ruimte te maken en nemen voor persoonlijke projecten. Ik wil mijn stijl nog verder ontwikkelen tot een eigen merk en beeldtaal die meteen te herkennen is, en mijn bedrijf uitbreiden door met andere makers samen te werken.
Flexibiliteit houden is voor mij essentieel, zodat ik kan reizen en vanuit verschillende locaties kan werken. Zo lijkt het me ideaal om vanuit een hostel in Guatemala een edit af te maken voor een klus die ik een paar weken daarvoor heb gefilmd in Nederland, en deze vrijheid hebben in een goede balans met werken aan opdrachten die dicht bij mij liggen als maker is mijn grootste prioriteit in de toekomst, maar zeker ook nu al.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn tijd op de HKU heb ik geleerd hoe belangrijk het is om mijn werk te kunnen onderbouwen, bekritiseren en weerleggen. Het was iets dat ik als 18-jarige nieuwe student niet zo goed beheerste, ondanks dat ik destijds dacht dat dat wel zo was. Het is een vaardigheid waar ik nu, zowel op persoonlijk als zakelijk vlak, al enorm veel profijt van heb. Daarnaast heeft mijn studie me duidelijk gemaakt dat als je iets wilt maken of bereiken, je daar zelf achteraan moet gaan. Zo heb ik in jaar 3 in plaats van een tweede stage of minor, een eigen docufilm bedacht en gemaakt die heel dicht bij me staat. Ik heb verschillende aspecten van mezelf ontdekt en ben mezelf ook tegengekomen bij dingen die minder gingen dan ik had gehoopt. Deze ervaringen hebben me gevormd en versterkt mijn vastberadenheid om mijn passies op creatief vlak na te streven.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

@julianevel op instagram voor werk
Binnenkort - Docufilm "Born te be Alive" in samenwerking met Do Westphal