Gezondheid en welzijn

Boost Yourself

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Boost Yourself is een online platform voor het verbeteren van de mentale gezondheid van studenten. Mentale health meets the power of colour and fashion, dit is namelijk verweven met elkaar. Kleur en mode als hulpmiddel om lekker in je vel te zitten, het platform dient dan ook als een steun en inspiratiebron voor studenten. Het platform staat voor laagdrempelige toegang tot tips, oefeningen en begeleiding voor het mentale welzijn van studenten. Het begint bij jezelf leren kennen, dit te voelen en uit te stralen. De mentale gezondheid van studenten is op een dieptepunt gemeten, dus de urgentie van het bespreekbaar maken van dit thema, door meer aandacht voor het verbeteren van mentale klachten is groot. Het doel van mijn project is om de beste versie van jezelf te worden en dit platform kan daarbij een duwtje in de goede richting geven.

Artist statement

Mijn specialisme is dat ik dicht bij mezelf blijf en mijn eigen ding doen. Ik neig niet naar het volgen van de mening van een ander en laat dat me niet beïnvloeden in mijn creatieve proces. Wat mijn werk uniek maakt is dat ik mijn eigen persoonlijkheid erin verwerkt heb en iets heb ontwikkeld wat dicht bij mezelf staat. Ik haal kracht uit eigen ervaringen en laat dat terug komen in het onderwerp waar ik mij mee bezig houd. Bij alle projecten die ik doe is er een persoonlijke connectie terug te zien, zo ook met het platform wat ik ontworpen heb.

Ambities

Over 5 jaar ben ik 26 jaar. Ik hoop dat ik dan mijn bachelor heb afgerond en een master diploma op zak heb. In de tussentijd wil ik veel gereisd hebben, mezelf verrijken met andere culturen en omgevingen vind ik belangrijk voor persoonlijke ontwikkeling. Op werkgebied is mijn ambitie om in de kunstwereld of in de mode te werken, of een combinatie hiertussen want ik vind beiden erg leuk. Ik ben nog jong, dus ik wil graag veel ontdekken en zien waar het leven mij brengt en wat er op mijn pad komt.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste wat ik de afgelopen jaren geleerd heb is om vanuit verschillende invalshoeken te kijken. Je kijkt niet alleen vanuit het creatieve oogpunt, maar de zakelijke kant wordt ook benadrukt. Er worden veel handvatten uit de praktijk meegegeven die in meerdere projecten zijn toegepast waardoor je al een kijkje hebt kunnen nemen in het werkveld. Samenwerken is ook een belangrijk onderdeel van Kunst & Economie wat ik gedurende deze studie steeds meer ontwikkeld heb, dit is een fijne kwaliteit om het werkveld mee in te stappen.