The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
We zijn het eerste deel naar Suriname gegaan. Om daar op Frederiksdorp bij Sirano Zalman samen te kijken naar de Boni Trail. De Boni Trail is een interactieve/educatieve route op een oude koffie plantage die de geschiedenis van de Boni’s verteld. De Boni’s zijn onderdeel van de Marron gemeenschap. Dat zijn tot slaaf gemaakte die zijn gevlucht. Een hartstikke urgent en belangrijk onderwerp die veel heftige geschiedenis met zich mee brengt.
Ik was voornamelijk team vormgeving. Zo was ik vooral bezig in het bos. Van zware planken tillen tot aan de dramaturgische boog. Ik ben enorm dankbaar voor deze ervaring. Dat ik aan een ervaarbare route heb gewerkt wat deze kant van de geschiedenis verteld. Om vanuit deze gruwelijke tijd licht te schijnen op de Surinaamse verzetstrijders Boni’s.

Artist statement

Ik zoek vormen om een verhaal te vertellen. Dit doe ik het liefst in beeld taal. Dat je door een combinatie van alledaagse dingen de absurditeit van deze wereld onder de loop neemt.

Ambities

Ik droom van een groot atelier. Over 5 jaar wil ik nog wijzer zijn in mijn vak. Wil ik fondsen geld hebben gekregen om mijn werk te realiseren! Wil ik op verschillende theater/expositie/festivals hebben gestaan. Wil ik dat ik altijd eerlijk/open naar mezelf geweest ben en altijd van me kunst durf te leren.

Geleerd tijdens de studie

Om te vertrouwen op jezelf. Geloven in je eigen visie.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

To Voice - DeGasten x Keren Levi
Tears dry own their own - Lieve van Engelenburg & Maureen Vrijdag
Boni Trail - HKU IPD 4
Voor Sletten die zijn verkracht - Toni Blackwell
Grab ‘m by the … - Lieve van Engelenburg & Maureen Vrijdag
Wait for me I’m not doing anything - DeGasten x Toni Blackwell & Lieve van Engelenburg

Grab ‘m by the …


Het vast zitten in iets. Het duwen en trekken. Het aangetrokken voelen en afstoten. Het grijpen en gegrepen worden.

Een interactieve beeldende installatie met daarin een performance. Waarin de toeschouwer wordt uitgedaagd om te spelen en door middel van het spel na te denken over diens rol.