Duurzaamheid en circulariteit

BLOEIEND!

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
In mijn afstudeerwerk "BLOEIEND!" onderzoek ik de band tussen mens en natuur. Met natuurlijke materialen belicht ik de schoonheid en fragiliteit van de natuur, om de schadelijke impact van menselijk handelen te onthullen. Het werk nodigt uit tot reflectie en pleit voor een hernieuwde verbinding tussen mens en natuur. Het verleden, heden en toekomst belichten toont dat we kunnen leren door terug te kijken. "BLOEIEND!" inspireert tot het herstel van die relatie.

Artist statement

Ik ben Jette van Dinteren, een creatief maker die zich graag laat leiden door verwondering, verbijstering en onkunde. Je zou me kunnen omschrijven als een ecologische empaat, creatief analist, actualiteit observator, maar vooral als een beeldend verbinder.
Mijn werkstijl kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke materialen, nostalgische herkenning en de gewenste knipoog. Mijn doel is om via mijn werk een dialoog te starten over persoonlijke en maatschappelijke facetten, door onderwerpen als circulariteit, duurzaamheid, maar ook alledaagse commotie te belichten.

Ambities

De komende vijf jaar wil ik me graag verder ontwikkelen als maker. Ik ben ervan overtuigd dat we veel kunnen bereiken door te luisteren en samen te werken. Ik hoop vanuit maatschappelijke vraagstukken, in samenwerking met opdrachtgever en doelgroep, innovatieve projecten te ontwerpen die impact hebben op mens en natuur.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn tijd op de kunstacademie heb ik niet alleen mijn artistieke vaardigheden ontwikkeld, maar ben ik ook gegroeid als persoon. Ik ben zelfverzekerder geworden in mijn creatieve proces en heb geleerd om met plezier samen te werken met anderen. Trouw blijven aan mijn eigen principes en interesses maakt mijn werk sterk en boeiend. Deze ervaringen hebben mijn makerschap verrijkt en mijn passie voor het creëren versterkt.