Ander thema

Blad voor je kop

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Waarom
maar waarom?
De natuur temmen in haar eigen pracht
als ze niet doet wat men van haar verwacht
Waarom proberen we toch die natuur te temmen
in al haar onvoorspelbaarheid
Waarom moeten we haar remmen?
Ze volgt geen regels
geen menselijk pad
en ook al zouden we haar proberen weg te blazen
Ze is onverzettelijk en zal ons altijd blijven verbazen

Alle vitale signalen van de natuur staan op rood en daarom draag ik zorg voor de natuur. Als maker ben ik gefascineerd door hoe wij als mensen met de natuur omgaan. Mijn video's reflecteren op de relatie tussen mens en natuur in de huidige samenleving.

Mijn werk bestaat uit absurdistische experimenten die onze onmachtige pogingen om de natuur te controleren zichtbaar maakt. Deze experimenten vormen de kern van mijn werk, waarin ik menselijke interventies in de natuur bevraag en blootleg.

Artist statement

Ik heb een passie voor zorg dragen; niet werkzaam als verpleegkundige in het ziekenhuis, maar wel in de natuur. Noem me gerust een 'natuur-verpleegkundige'.

Visuele verhalen vertellen met betekenis en een vleugje humor, dat is waar mijn hart sneller van gaat kloppen. In mijn werk zoek ik het spanningsveld op tussen mens en natuur en daarmee neem ik geen blad voor de mond. Ik stel vragen zoals: ‘‘Wanneer werken we samen met de natuur? Wanneer gebruiken we de natuur en wanneer misbruiken we haar?’’

Nieuwsgierig als ik ben, observeer ik mijn omgeving en reageer daar op. Dit uit zich in video’s, foto’s en/of performances, waarbij mijn eigen lichaam vaak onderdeel is van mijn werk. Als het maar een waardevol verhaal en een glimlach oplevert. Lachen, dat is pas puur natuur!

Ambities

Ik opereer graag op plekken waar kunst en natuur samenkomen, waar de relatie tussen de mens en de natuur bevraagd wordt. Ik zoek de interactie tussen kunst, natuur en publiek door middel van artistieke experimenten en onderzoek. Met mijn kunst wil ik het publiek laten nadenken over wat in deze tijd nog natuurlijk is.

Dromend over de toekomst kijk ik naar wat er op mijn pad komt en laat mij hierdoor verrassen. Hoe het ook loopt, het belangrijkste is dat ik altijd blijf genieten van de natuur!

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste wat ik tijdens mijn studie heb geleerd is dat ik het gewoon eens moet proberen. Leren lopen gaat met vallen en opstaan, zo ook bij het creëren van een product.

Ik ben gegroeid, niet alleen in de lengte, maar ook als persoon. Ik kan mezelf nu beter uitdrukken in verschillende aspecten van mijn werk en persoonlijkheid. Ik heb geleerd hoe ik meer uit mijn comfort zone kon stappen en mezelf kon blijven uitdagen, terwijl ik toch dicht bij mezelf bleef.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Exposure - HKU Design - 26 juni t/m 29 juni 2024
(Kanaalweg 50, Utrecht)
AG - ruimte voor nieuwe kunst en media - 13 april t/m 4 mei 2024
(Minrebroederstraat 16, Utrecht)