Inclusie en diversiteit
Duurzaamheid en klimaat

Black Mamba Anti-Poaching Unit

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
In deze animated short “The Black Mamba Anti-Poaching Unit” die in de vorm van een avontuurlijke promo verteld wordt, neem ik de kijker mee in een dag uit het leven van de Zuid-Afrikaanse Black Mambas waarbij zij als “all female anti-poaching unit” hun krachten bundelen om de strijd tegen stroperijen aan te gaan.

Artist statement

Ik ben een allround 3D artist met een grote interesse in de algehele look van de scene.
Doordat ik als grafisch vormgever de opleiding ben ingestapt, heb ik mijn eigen workflow kunnen ontwikkelen. Door een brede ontwikkeling op zowel 3D als op grafisch gebied, weet ik het beste uit beide werelden te combineren.

Naast het modelleren, riggen, het voorzien van textures en het animeren van 3D elementen kan ik mijn grootste passie kwijt in het samenvoegen en het bepalen van de algehele look development. Ik vind het fascinerend om te zien hoe de compositie als het ware tot leven komt in deze fase. Door te spelen met composities en vlakverdeling wil ik ervoor zorgen dat de kijker zich met de karakters in de film kan identificeren.

Ambities

De komende jaren wil ik de combinatie tussen grafisch vormgeving en 3D animatie verder ontwikkelen en blijven experimenteren met stijlen, technieken en middelen die hiertoe bijdragen.

Geleerd tijdens de studie

“Use the tools, don’t let the tools use you”
Wees de maker die jij wil zijn en gebruik daarbij de tools waar jij als maker grip op hebt.
Maar blijf vooral ook experimenteren met nieuwe middelen en technieken ongeacht de fase waarin je je binnen het project bevindt. Knoop er echter wel een doel aan vast zodat je gericht naar een resultaat kan toewerken.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

- Showcase Media december 2018 - “Civil Weapons of Math Retaliation”
- 2 voor 12 BNNVARA 2018
- 2 voor 12 BNNVARA 2019