Artistieke prestatie

Bezinning, Behuizing, Beleving

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Een boog van muziek geschreven met oor voor detail. Deze ervaring gaat over emoties. In eerste instantie is het geheel gecreëerd door middel van mijn eigen emoties, maar tevens wil ik een moment bieden voor het publiek om haar eigen emoties te ervaren. Hiervoor staan voor mij drie woorden in de kern.
Bezinning
Behuizing
Beleving
Bezinning; van binnen, diep in de kern, een plek van overgave
Behuizing; van buiten, alles wat je met je meebrengt, je identiteit, alles wat is
Beleving; de chaos, alles van buitenaf wat impact heeft op jouw bezinning en behuizing
Deze drie kernwoorden zijn gekoppeld aan drie muzikale onderdelen die je in 45 minuten als een boog gaat ervaren. Het concert begint met behuizing. Een stuk dat gaat over mijn eigen identiteit, bestaande uit een herhalende noot, die staat voor mijn behuizing. Alles er omheen is. Gespeeld vol overgave. Dit vloeit langzaam over in de beleving. Veel impact van buitenaf. Hier zal ik met mijn band spelen. Deze bestaat uit een basgitaar (gespeeld door Massimo Beckers), een drummer (gespeeld door Davide Montagnoli) en piano (gespeeld door mij zelf). Hierna volgt het gedeelte bezinning. Een stuk voor twee vleugels, gespeeld samen met Mieke de Jong. Het is van lange duur en bevat veel herhalingen. Bedoeld als plek voor jezelf, een moment van bezinning.

Dit geheel vindt zich in het Beauforthuis. Een mooie hoge ruimte met grote ramen. Er hangt een serene sfeer. Deze karakteristieke ruimte is dan ook echt een vijfde speler.

Artist statement

Ik schrijf mijn muziek gedragen door emotie en met oor voor detail met als doel om verbinding aan te gaan met mezelf, het moment en mijn publiek.

Ambities

Over vijf jaar wil ik een nog diepere verbinding aan zijn gegaan met mezelf en de mensen om mij heen doormiddel van kunst.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn studie heb ik geleerd om dat wat zich in mijn hoofd afspeelt te vertalen naar iets tastbaarders. Dat kan zijn hoorbaar, maar ook zichtbaar. Hiervoor was het in eerste instantie belangrijk om mezelf beter te begrijpen, maar ook heb ik verschillende communicatiemethodes geleerd om hier handen en voeten aan te geven. Zo heb ik ervaren dat improvisatie een plek van veiligheid kan creëeren en dat het heel bijzonder is om deze plek samen met medemuzikanten te delen en ontdekken. Ik schrijf mijn muziek momenteel dan ook voornamelijk vanuit een geïmproviseerde basis.