Ander thema

Beyond the Brick

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Mijn passie ligt bij Lego, niet alleen het volgen van de instructies, maar vooral het zelf aan de gang gaan met de blokjes. Ook het gebruik van deze blokjes op een unieke manier is een belangrijk aspect, dit gaat verder dan alleen het bouwen van Lego.

Naast Lego ben ik veel in de werkplaats bezig met bouwmaterialen, een bouwmateriaal dat dicht bij mijn hart ligt is beton. Ik ben direct aan de gang gegaan om deze twee materialen te combineren.

Tijdens mijn opleiding op het HKU ben ik ook altijd gefascineerd geweest met patronen. Lego, beton en patronen zijn voor mij vrij snel een ideaal beeld geworden, na kort experimenteren ontstond de basis van mijn project "Beyond the Brick".

Ik wil graag wat meer laten zien dan alleen het blokje waar kinderen mee spelen. Ik wil laten zien dat Lego voor meer dingen gebruikt kan worden en uit kan stijgen tot kunst.

Iedereen kent "van Lego kan je alles maken" en dat is precies waar mijn project over gaat.

Artist statement

Ik werk graag met mijn handen, vooral als ik het zelf ontworpen heb. Ik sta graag dagen in de werkplaats en ga gepassioneerd met mijn werk om. Ik kleur graag buiten de lijntjes en bekijk dingen op een unieke manier.

Ambities

Ik wil bij LEGO als designer gaan werken.

Geleerd tijdens de studie

Mijn gevoel voor composities en kleur is enorm verbeterd, ik heb veel ervaring in verschillende richtingen opgedaan binnen het design vak.