Ander maatschappelijk thema

Between dimensions

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
In mijn eindexamenwerk beweeg ik van het tweedimensionale naar het driedimensionale en weer terug. Door middel van steigerbuizen creëer ik frames waar kleurrijke textielwerken aan opgehangen zijn. Op deze werken zijn figuren en symbolen te zien die geschilderd, gedrukt of genaaid zijn. Ik vind daarin inspiratie voor mijn textielwerken uit veel verschillende dingen, van cultuur en cartoons, tot vogels en insecten. Ze vinden een weg in mijn werk door te transformeren in abstracte beelden en ontwerpen.

De flexibiliteit van de textielwerken en buizen zijn een must voor mij. In mijn werk focus ik op vloeiende bewegingen waarin vrijheid en transformatie belangrijk zijn. Daarmee probeer ik antwoorden te zoeken op hoe schilderkunst en installatiekunst gecombineerd kunnen worden en een verlengden van elkaar kunnen zijn.

Artist statement

Momenteel gaat mijn werk voornamelijk over mijn identiteit en de zoektocht naar wie ik ben. Ik ben een half Nederlands- half Surinaams persoon, opgegroeid in Nederland. Afgelopen jaar ben ik begonnen met het gebruiken van mijn identiteit binnen mijn werk, en dieper in te gaan op beide kanten van mijn culturele identiteit en deze informatie terug te koppen in mijn werk. Maar daarnaast probeer ik ook plaats te maken voor alle verdere fascinaties die ik heb en tegenkom in mijn leven. Ik ben van mening dat naast mijn culturele identiteit, al deze verschillende aspecten ook een rol spelen in relatie tot mijn identiteit en daarom ook een plek binnen mijn kunst verdienen. Hierin probeer ik een balans te vinden tussen een serieuze en een meer humoristische, soms zelfs cynische kant.

Ambities

Ik hoop dat ik na de academie een bepaalde zelfstandigheid heb gevonden om verder te groeien met mijn artistieke praktijk, maar ook ikzelf als maker. De openheid die ik op HKU heb gevonden wil ik graag doorzetten, waarbij ik hoop altijd leergierig te blijven en te blijven experimenteren.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste dat ik heb geleerd op HKU is om te vertrouwen op mijn eigen kunnen als kunstenaar en hier genoegen mee te nemen. Mijn gedachtegangen en handen weten wat mijn werk is en hoe ik daar steeds een nieuwe vorm aan kan weten te geven. Daarnaast heb ik leren kijken naar andere kunstenaars, maar ook vooral naar mijn eigen werk en hoe dit steeds vernieuwd kan worden.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Nominatie: Buning Brongers prijs, 2022
Nominatie: Dooyewaard Stipendium, 2022

Between dimensions

In mijn scriptie houd ik mij bezig met de vraag hoe je van schilderkunst naar installatiekunst kan gaan. Hierin ga ik aan de haal met verschillende definities die worden gegeven voor o.a. een schilderij, een installatie, maar bijvoorbeeld ook het concept van 2D en 3D. Hiermee probeer ik antwoorden te zoeken voor mijzelf over hoe ik denk over deze onderwerpen en hoe dit zich terug verhoud tot mijn artistieke praktijk.