The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Ik ben ervan overtuigd dat je als kunstenaar de kennis en kunde hebt om inzichten uit de wetenschap te vertalen en inzichtelijk en invoelbaar te maken. Hoe zet je deze transdisciplinaire verbindingen op en zorg je voor impact met je werk?

Artist statement

Ik ben mede-oprichter van Berkveldt, een audiovisuele kunststudio gevestigd in Rotterdam. Met ons werk onderzoeken we de interactie tussen mens en natuur, waarbij we ingaan op de complexe relatie en spanningsvelden tussen beide elementen.

Wij integreren daarbij praktische, lokale en persoonlijke kennis om nieuwe inzichten te bieden in complexe maatschappelijke vraagstukken. Daarbij werken we samen met verschillende disciplines en sectoren, en creëren we immersieve installaties en audiovisuele verhalen met een uniek perspectief op de wereld.

Door gebruik te maken van magisch realisme en niet-menselijke perspectieven, nodigen we de kijker uit om het fantastische en magische binnen de alledaagse wereld te verkennen.

Ambitions

Er liggen nog genoeg ideeën op de plank. (wordt vervolgd)

Learned during the studies

Het afgelopen jaar heeft me echt een andere kijk op mijn makerschap gegeven Ik ben me veel bewuster geworden van het belang van participerende maakmethodes, waarbij het betrekken van anderen expertises en disciplines cruciaal is. Daarnaast heb ik ingezien dat transdisciplinariteit essentieel is om binnen het makerschap en in maatschappelijke discussies impact te hebben, zowel. (wordt vervolgd)

List of publications / exhibitions / prices / concerts / shows etc.

Berkveldt is onder andere tentoongesteld bij BioArt Laboratories, Dutch Design Week, TENT Rotterdam, Geldersdoek, Museum Jan Cunen en binnenkort (eind juni 2023)op de IJsselbiënale.