Zorg en welzijn

Ben ik Sjors, of ben ik mijn OCD?

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Vanuit mijn persoonlijke ervaring met OCD, werd ik gemotiveerd om een videoprojectie te maken waarin ik op een tastbare manier laat zien wat voor impact de stoornis op mijn leven heeft gehad.

Met mijn videoprojectie wil ik mijn dwangstoornis begrijpbaar maken voor mensen die het zelf niet hebben. Wanneer er naar gekeken wordt, hoop ik nieuwe inzichten te geven over hoe ik de stoornis in mijn leven ervaren heb, om op deze manier onwetendheid te verhelpen.

Artist statement

Ik ben een digitale vormgever die zich richt op het creëren van bewegend
en stilstaand beeld, waarbij ik CGI, grafisch ontwerp en illustratie
gebruik om impactvolle video's te produceren.

Mijn passie ligt in het vertellen van verhalen die het thema van mentale
welzijn belichten. Hierin staan mijn eigen persoonlijke ervaringen en die van anderen centraal. Door deze verhalen visueel te delen, hoop ik bewustzijn te vergroten, en daardoor begrip en empathie te stimuleren.

Mijn artistieke missie is om gesprekken aan te moedigen die ons helpen
elkaar en onze omgeving beter te begrijpen. Met mijn werk hoop ik bij te
dragen aan een wereld waarin iedereen zich gezien en geaccepteerd voelt.

Ambities

Naast dat ik me bezig zal blijven houden met het thema mentale gezondheid, lijkt het me ook gaaf om in de toekomst visuals voor festivals en concerten te creëren.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn opleiding heb ik geleerd om iets te creëren wat niet alleen mooi is, maar ook een verhaal verteld. Verder heb ik ontdekt waar mijn daadwerkelijke passie ligt door met vernieuwende technieken te werken. Hierbij was het belangrijk om niet op een techniek vast te bijten, om op deze manier tot vernieuwende inzichten te komen.