Animation
Associate degree Digital Media
Ander thema

Begrijpbaar met beeld

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Als Dyslect, ervaar ik zelf nog vaak dat de overheid, bepaalde bedrijven of organisaties met een juridisch onderdeel. Vooral hun belangrijke informatie delen in de vorm van tekst. Waarin veel moeilijke woorden zijn verwerkt en lange lastige zinnen. Dit kan nog toegankelijker gemaakt worden, met mijn toegankelijkheidspakket en concept “Begrijpbaar Met Beeld”. Met dit concept wordt je doormiddel van visuele beelden (video, iconen, infographics) begeleid bij de tekst. Door deze visuele uiting is er een soort voorbeeld bij de tekstuele informatie. Ook zijn er hulpmiddelen als het Dyslexielettertype die je kan gebruiken. En je kan er meer overzicht mee creëren, door de meeste belangrijke punten en informatie boven aan en in het zicht te zetten. Met mijn voorbeeld homepagina van de belastingdienst geef ik een beeld hoe je “Begrijpbaar Met Beeld” kan inzetten.

Artist statement

Mijn naam is Esther de Boer, 24 jaar en opgegroeid in Bussum. Als gedreven interactie en multimedia vormgever, heb ik een fascinatie voor de maatschappij en hoe we deze kunnen blijven verbeteren. In eerlijkheid, toegankelijkheid en meer saamhorigheid. Over bepaalde maatschappelijke vraagstukken, wil ik mensen informeren en oplossingen voor aanbieden. Ik doe dit met diverse mediamiddelen. Zo heb ik ervaring met het editen van video’s, animaties, het ontwerpen van platforms en grafisch vormgeven. Met mijn afstudeerproject laat ik zien dat je met visuele begeleiding en meer overzicht, ervoor kan zorgen dat nagenoeg iedereen complexe/belangrijke informatie snapt en dat het toegankelijker wordt.

Ambities

Mijn grootste ambitie is om als een soort digitale vormgever aan de gang te gaan bij een bedrijf of ontwerpbureau. Opdrachten die zorgen dat bepaalde maatschappelijke vraagstukken worden beantwoord of er een oplossing voor wordt bedacht. Wat ik daarin graag doe, is het animeren en editen van explainers (uitlegvideo’s). En vormgeven van concepten op het gebied van grafisch, illustratie en User Experience (UX). Ik noem mezelf hierdoor ook een interactie en multimedia vormgever. Iets anders wat ik daar ook graag doe is mee brainstormen in de beginfase van een concept. Ik ben iemand die snel wat ideeën heeft en deze graag wil delen om mee te helpen met ontwikkelen van het juiste concept.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens deze studie heb ik een andere kant van het ontwerpproces leren kennen. Ik heb geleerd wat je nu echt moet gaan onderzoeken voor je ontwerp. Niet alleen dat je doelgroep moet onderzoeken, maar ook of jouw concept echt voor hen gaat werken. En eventueel bij de doelgroep moet gaan testen. Daarin heb ook geleerd dat als je een idee hebt na je onderzoek, je die niet tot in de puntjes zo hoeft uit te voeren, maar dat je ook ruimte houdt voor verandering. Kleine of juiste grote veranderingen en zo je concept meer tot zijn recht kan laten komen. Daarnaast ben ik gegroeid op het gebied van communicatie. Daarin heb ik geleerd hoe je op een aantrekkelijke manier je vraag aan iemand kan stellen of samenwerking kan aanvragen. Weg te laten wat niet nodig is en echt tot de kern te komen.