Ander thema

Beginning of Here, Ending of There

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Lange tijd heb ik muziek geproduceerd in de trein. Tijdens deze sessies merkte ik dat omgevingsgeluiden integraal onderdeel begonnen te worden van mijn creaties. Het neerkletteren van prullenbakdeksels werd bijvoorbeeld een ritmisch element, terwijl het achtergrondgeklets van medereizigers een subtiele onderlaag ging vormen. Twee jaar geleden besloot ik hier dieper op in te gaan en nam ik een fieldrecorder mee in treinen en stations door heel West-Europa, om zo de geluiden die kenmerkend zijn voor treinreizen vast te leggen.
Beginning of Here, Ending of There is een liveshow waarin elektronische muziek en fieldrecordings elkaar afwisselen, op bepaalde plekken samen komen, en zelfs met elkaar verweven raken om zo een verhaal te vertellen. De liveshow klinkt als een treinreis.
Dit is een klein voorbeeldje van de muziek die ik ga spelen met mijn vierkoppige band bij het concert. De band bestaat uit drie toetsenisten en een tapemachine en drumcomputer speler.

Artist statement

Mijn sterke kanten als muzikant zijn sounddesign en algemene visie op hoe een nummer moet gaan klinken. Ik kan ook goed aangeven aan andere mensen hoe ik wil dat hun geluid klinkt. Mijn grote kracht zit hem in de breedte waarmee ik mij ontwikkeld heb gedurende mijn studie door de diverse projecten die ik heb gedaan.

Ambities

Hoe geweldig zou het zijn als ik over vijf jaar op verschillende bijzondere locaties, zoals oude treinstations, mensen mee kan nemen op een auditieve treinreis? Het lijkt me fantastisch om dit samen met mijn band door heel Europa te doen. Omdat reizen de kern van het project is, vind ik het belangrijk dat we dit ook samen doen voor de liveshows om zo een publiek te bereiken.

Geleerd tijdens de studie

Het aller belangrijkste wat ik tijdens mijn studie geleerd heb is hoe ik mezelf dingen moet leren. En dan specifiek hoe ik mezelf verder kan krijgen door dingen te onderzoeken.