The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
‘BAIT’ is een experimentele korte thriller film die gaat over een magische vissenwinkel. Wanneer Amira tijdens een wandeling een mysterieuze roze deur ziet en zij deze betreedt, bevindt zij zich opeens in een winkeltje, een vissenwinkel om precies te zijn beheerd door winkelier Kohaku. Er zwemmen allemaal mooie kleuren vissen in de aquaria. Bewonderd door de vissen en de kleuren van de vissen in de aquaria wilt Amira heel graag een vis aanschaffen. Kohaku kijkt met genot toe wanneer Amira een vis uitkiest en alles volgens plan gaat en zo het verhaal een donkere wending neemt.

Artist statement

Ik ben een multidisciplinaire maker die graag verhalen vertelt aan de hand van bewegend beeld. Dat kan variëren van installaties met projectie, naar een film waarbij de set meedoet aan de verhaalvertelling. Ik zoek naar een speelse verhouding tussen het werk en de bezoeker om zo een variërende kijk ervaring te creëren.

Mijn werk heeft vaak een surrealistische ondertoon, ik vind het leuk om de randen van de realiteit op te zoeken om zo spannende beelden te creëren. Vaak start ik vanuit een realistisch punt en vervorm ik dit om zo een beeld te creëren die pakkend is. Meestal haal ik inspiratie uit mijn eigen dromen, de natuur en diverse fascinaties. Graag maak ik gebruik van veel kleur en verfijnde art direction en vind ik het interessant om verschillende technieken te combineren om zo het verhaal te vertellen. Het is mijn doel om esthetisch en vermakelijk werk te maken, waar vaak een diepere betekenis in schuilt.

Ambities

Over 5 jaar hoop ik aan toffe projecten te hebben meegewerkt waarbij we belangrijke onderwerpen aankaarten, om zo mensen te vermaken, te emotioneren en te laten nadenken. Ik hoop met inspirerende mensen samen te werken en zo samen mooie projecten de wereld in te brengen. Het lijkt me super gaaf om de wereld van art-direction verder te ontdekken, zowel in film en theater als in installatie kunst. Ook heb ik een stiekeme droom om ooit aan super toffe muziekvideo’s mee te mogen werken.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste dat ik geleerd heb tijdens Image & Media Technology is dat je je niet hoeft vast te klemmen aan een specifiek medium. Waar ik eerst dacht om echt alleen te specialiseren in één ding ben ik er nu achter gekomen dat het juist een kracht is om je breed te specialiseren. Zo kan je zelf het beste bijpassende medium bepalen voor welk verhaal dan ook en kan je jezelf heel breed inzetten voor van alles.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

2023
“Tijd Voor Tijd” Reframe Media Minor: Multimedia Expositie

2022
“WOA” Image & Media Technology jaar 2: Installatie Expositie