Ander thema

Bachelor Final Recital - Noa Staal

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Tijdens mijn afstudeer concert zal ik een divers programma uitvoeren, waaronder een eigen werk. Samen met een producer heb ik een eigen compositie geschreven voor viool, strijkorkest en electronics. Hierdoor breng ik mijn twee contrasterende werelden bij elkaar: klassieke muziek en (hard) techno. Deze programmering is een duidelijk weerspiegeling van wie ik ben, als mens maar ook als musicus.

Artist statement

Noa Staal (02-10-2002) is begonnen met vioolspelen op 4-jarige leeftijd in Groningen. Naast haar muzikale talenten heeft Noa ook een brede interesse in andere kunstvormen. Zo heeft ze samengewerkt met verschillende musici en makers om haar creativiteit verder te ontplooien. Daarnaast heeft ze ook een passie voor fotografie en marketing, waardoor ze haar artistieke visie op verschillende manieren kan uiten.

Ambities

Over vijf jaar zou ik graag een innovatieve rol binnen de klassieke muziek willen hebben vervuld, eigen projecten hebben geleid die zich focussen op hedendaagse muziek en goed lopende zaken in mijn fotografie en marketing carrières.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn studie aan de HKU heb ik geleerd hoe belangrijk het is om zoveel mogelijk verschillende dingen uit te proberen, ook als het in eerste instantie niet bij je zou passen, en met de blokkades die je dan ervaart, leren omgaan.

Improviseren kan je leren: onderzoek naar improvisatie voor klassieke violisten

Mijn artistieke onderzoek gaat over improvisatie voor klassieke violisten. Ik heb tijdens dit onderzoek gekeken naar hoe improvisatie de expressiviteit en vrijheid tijdens het vioolspel kan vergroten. Daarbij heb ik verschillende gesprekken gevoerd met diverse violisten, extra LAB lessen bij Musician 3.0 gevolgd, zelf improvisatie technieken uitgeprobeerd en mijn progressie geprobeerd bij te houden in een 'klassiek' stuk.