Ander thema

Bachelor final exam Tanja Kim

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Het programma voor mijn afstudeerconcert is:
- Beethoven sonata no. 5 (deel 1 & 2)
- Schubert strijkkwartet no. 15 (deel 1)
- Sibelius vioolconcert (deel 1)

Artist statement

Van Beethoven tot Shostakovich, als artiest wil ik breed inzetbaar zijn. Of het nou klein is als kamermuziek of bombastisch symfonieorkest, overal voel ik mij thuis. Natuurlijk is elke artiest uniek, maar dit aanpassingsvermogen is iets wat zeker tot een van mijn sterkte kanten behoort.

Ambities

Hopelijk heb ik over 5 jaar mijn plekje gevonden. Hierbij zoek ik een evenwichtige combinatie van een vast orkest en het meespelen in verschillende projecten. Het internationale aspect van deze studie geeft mij de mogelijkheid om overal ter wereld op te treden als professional.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens de studie kom je veel verschillende uitdagingen tegen. Er komt een stuk meer bij de professionalisering kijken dan enkel het spelen. Naast theorie en geschiedenis moet je ook les kunnen geven en jezelf promoten om een netwerk op te bouwen. Dit netwerk is de basis voor je carrière en kan tijdens je studie al voor veel kansen zorgen. Wel moet je opletten dat de optredens en het lesgeven invloed kunnen hebben op de voortgang van je studie. Ook het leren en repeteren met medestudenten is een verrijking van je vaardigheden als professional omdat dit ervoor zorgt dat je kan functioneren in projecten van wisselende grootte.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Symphony Orchestra of India tour Mumbai & UK
Het Promenade Orkest