Ander maatschappelijk thema

Bachelor Eindexamenconcert Hanna Zomerplaag

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
In dit examen worden de stukken waaraan ik afgelopen jaar aan heb gewerkt uitgevoerd. Het is een veelzijdig programma met stukken uit verschillende stijlperiodes; van Bach tot Bacewicz en van Liszt tot Ligeti. Fuga's, regenbogen, dansen, Griekse mythologieën, dramatische gezichtsuitdrukkingen: het is allemaal te zien en te horen in mijn eindexamen!

Artist statement

Ik ben nieuwsgierig naar de muziek die ik speel en wil daar de balans tussen mijn eigen smaak en de smaak van de componist in opzoeken en toepassen op de muziek. Als ik samenspeel met anderen, wil ik ook geïnspireerd raken door hun manier van spelen en hun boodschap, en samen tot een manier komen om hetzelfde te kunnen beleven en overbrengen. Muziek is een hele mooie manier om te laten zien op wat voor manier je uniek bent.

Ambities

Over vijf jaar wil ik klaar zijn met studeren, maar nog steeds de motivatie willen hebben om verder te leren. Ik wil veel samenwerken met andere musici (ensembles, zangers, duo's), lesgeven en de vaardigheden die ik daarmee ontwikkel, kunnen toepassen door mensen te kunnen coachen. Ik wil flexibel kunnen zijn en me kunnen aanpassen aan de muzikale interpretatie van anderen, maar nog steeds de vrijheid kunnen hebben om mijn eigen input te kunnen geven.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn studie heb ik geleerd om de zekerheid te hebben om achter mijn eigen muzikale interpretatie te staan, en mijn muzikaliteit te uiten. Deze zekerheid heeft voor meer liefde voor muziek gezorgd en meer nieuwsgierigheid om stukken te analyseren en te spelen, zodat ik deze eigen kan maken.