Ander thema

Bachelor Eindexamenconcert

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Saturday June 15, 14:30
Utrechts Conservatorium
Fentener van Vlissingenzaal
Mariaplaats 27
3511 LL Utrecht

~Free entrance~


PROGRAM

Olivier Messiaen - Abîme des Oiseaux from Le Quator pour la fin du Temps

Carl Maria von Weber - Grand Duo Concertant
with Carl van Reenen (piano)

Oscar Navarro - II Concerto for clarinet and orchestra
with concert band Koninklijk Harmoniegezelschap Oefening Baart Kunst Zeist led by Ghislain Bellefroid

Artist statement

Elk concert is een uniek moment. Aan mij als musicus de taak en het privilege om voor een kort moment iets speciaals neer te zetten en ter plekke het publiek in de zaal te verbinden. Ik probeer tijdens mijn concerten altijd de interactie op te zoeken met de luisteraar en deze te betrekken bij het muzikale verhaal dat ik vertel.

Ambities

Mijn streven is altijd de totale beheersing van mijn instrument geweest. De klarinet moet een extensie van mijzelf worden. Dit met het doel mijn muziek op het hoogste niveau te delen op alle mogelijke manieren. Als solist, als orkestlid en als kamermuzikant.

Geleerd tijdens de studie

De afgelopen jaren heb ik mij op verschillende fronten ontwikkeld. Uiteraard technisch op de klarinet. Ik heb alle toeters in de klarinetfamilie bespeeld, van contrabas- tot esklarinet. Mijn grootste investering is in orkestspel geweest. Ik heb tijdens mijn studie bij twaalf verschillende orkesten gespeeld. Daardoor heb ik veel mensen leren kennen en heb ik geleerd hoe een netwerk op te bouwen en projecten op te zetten. Hoewel ik veel nieuwe mensen ontmoet heb, is de persoon die ik het beste heb leren kennen Kep de Groot geweest. Ongeacht wat je onderneemt en met hoeveel mensen, de eerste samenwerking is altijd met jezelf. Tijdens de afgelopen vier jaar heb ik beter inzicht gekregen in hoe ik in elkaar steek. Wat mijn sterke kanten zijn, mijn zwakke plekken, waar ik mezelf grandioos dwars kan zitten en waar ik mezelf enorm mee kan helpen. Deze ontdekkingen hebben mijn ontwikkeling enorm vooruit geholpen en zorgen ervoor dat ik met zelfvertrouwen de volgende stap kan zetten in mijn opleiding.