Zorg en welzijn
Ander thema

'Baas bij eigen Bevalling' en 'Frits'

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Baas bij eigen Bevalling:
Drie verschillende vrouwen maken ieder vanuit hun eigen visie keuzes rondom hun bevalling. In een tijd waarin deze keuzevrijheid steeds meer onder druk dreigt te komen te staan, laten hun verhalen zien waarom het zo belangrijk is dat vrouwen zeggenschap houden over hun eigen bevalling.

Frits:
Een man met de ziekte van Parkinson verliest gestaag zijn zelfstandigheid, maar weigert zijn huis te verlaten om naar een verzorgingstehuis te gaan. Terwijl hij zich machteloos verzet tegen zijn situatie en de controle over zijn leven steeds meer verliest, raakt het huis in verval. De situatie wordt onhoud- baar.
Dit zijn de eerste beelden van de afstudeerfilms die ik dit jaar heb gedraaid. De eerste beelden zijn van de film 'Frits' en de laatste beelden zijn van de film 'Baas bij eigen Bevalling'

Artist statement

Met mijn nieuwsgierige visie als documentaire cinematograaf, streef ik ernaar om dicht bij de personages van elke film te komen, die ik vervolgens vertaal naar bewegingen, licht, kleur en compositie. Hiermee ga ik op zoek naar diepgang in de verhalen die ik film. Door te werken met metaforen en een minimalistische cinematografische stijl help ik de kijker zich te concentreren op de boodschap van de film. Met een rauwe, natuurlijke stijl zoals in "Baas bij eigen Bevalling" en een langzame, gestileerde stijl zoals in "Frits", maak ik intieme, persoonlijke verhalen universeel. Deze twee projecten tonen een realistische en eerlijke weergave van verschillende levensfasen.

Ambities

Mijn ambities zijn om te werken als D.O.P. aan fictie en documentaire films. Over vijf jaar zou ik graag een aantal films hebben gedraaid die me inspireren en die mijn stijl helpen te evolueren.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste dat ik heb geleerd tijdens mijn studie is om dicht bij mezelf te blijven. In de camerawereld is er namelijk veel sprake van competitie en vanwege verschillende platformen op sociale media kan dat ervoor zorgen dat je er aan mee gaat doen. Ik heb geleerd om te vertrouwen op mijn eigen intuïtie en zo heb ik een stijl gecreëerd die goed bij mij past.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

- In 2022 is mijn documentaire 'Rooted Nomad' geselecteerd voor het programma 'Makers van Morgen'. Daarom is de film nu te vinden op 2doc en NPOstart: https://www.2doc.nl/documentaires/2022/05/rooted-nomad.html

- In 2022 heeft mijn film 'Rooted Nomad' de prijs voor 'Beste documentaire' gewoon op het Boden International Film Festival

- In 2022 is mijn film 'Rooted Nomad' genomineerd voor 'Beste korte Documentaire' op het Moving Pictures Festival.