Ander thema

Aurelia Bloom

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Dit werk combineert alle facetten die ik als ontwerper gebruik tijdens het graven door mijn inspiratiebronnen. Mijn passie en verwondering voor luxe materialen en gedetailleerd handwerk zorgt ervoor dat ieder ontwerp uniek is. Het heeft een knipoog naar rijkdom en luxe en is een viering van individualiteit en mijn zelfexpressie. Vooral is het een verwondering voor kleding die niet alledaags te zien is binnen het straatbeeld, maar veelal bij speciale gelegenheden. Het is dus meer dan alleen een kledingstuk en moet verwondering opwekken. De fantasie en inspiratie komt voort uit hedendaagse haute couture, bruidsmode en avondkleding, gecombineerd met het verleden van koninklijke kledingvormen binnen de middeleeuwen en de Renaissance. Door het versterken van de vrouwelijke vormen aan de hand van lingerie gebruik en de persoonlijke touch op basis van materiaal en kleur neemt het werk je mee in iets wat voor mij een droomwereld is en waarin ik zou willen dat dit iedere dag gedragen kon worden.
het begin van de aanzet voor de collectie

Artist statement

Ik ben een fashiondesignster die een grote affiniteit heeft voor embellishment in de vorm van glitterappliqué. Dit verwijst naar decoratieve elementen die ergens op worden geplaatst en door mijzelf worden gevormd en samengesteld. Deze appliqués werken samen met kleding en materiaal dat op mijn pad komt. Het hergebruiken van bestaande kleding in combinatie met eigen toevoegingen van stof vormt een nieuw ontwerp; het werk is daarom erg intuïtief. Ook sta ik altijd open voor ontdekking van andere terreinen en de zoektocht naar nieuwe dingen, maar met oog voor detail en gevoel voor kleur altijd in gedachten. Het zou zich kunnen manifesteren binnen theater, luxere evenementen, bruidsmode, de wereld van dans en show, maar ook als pronkstuk in een museum. Het overbrengen van iets ‘moois’, het gevoel van ‘wauw’ en de waardering voor het materiaal en het ambacht staan centraal. Mensen het gevoel geven dat ze willen blijven kijken en letterlijk hun ogen er niet vanaf kunnen houden. De combinatie van pailletten, kralen en steentjes vormt nieuwe bloemen die met een vloeiend verloop op het lichaam worden geplaatst. Steentje voor steentje en kraaltje voor kraaltje neem ik mensen graag mee in mijn verwondering en aantrekkingskracht voor alles wat glittert.

Ambities

Mijn weg naar succes ligt open, ik ben nieuwsgierig naar wat ik tegenkom en op mijn pad beland. Alles hierin neem ik met beide handen aan! Ik ga hard werken, niet uit de weg, omdat dit de sleutel is tot een succesvolle groei. Ik wil mezelf zo goed en zo divers mogelijk ontwikkelen, zodat al mijn sterke eigenschappen worden versterkt. Dit kan zijn door werkend voor iemand of samen met iemand, maar een zelfstandige toekomst sluit ik ook niet uit. Mijn grootste ambitie is mijn werk naar een zo hoog mogelijke plek te tillen, zodat ik iedere dag mag doen wat ik het liefste doe.

Geleerd tijdens de studie

De grootste leermomenten zijn voor mij geweest het geloven in je eigen creatieve vermogen en niet bang te zijn een totaal andere kant op te gaan dan wat je in gedachten had. Het vastpakken van iets waar je misschien in eerste instantie niet veel potentie in zag. Ook het vinden van creatieve oplossingen voor problemen is iets waar ik heel veel aan heb gehad gedurende mijn tijd aan de HKU. Maar het allerbelangrijkste voor mij is het doen van wat jij denkt dat je nodig hebt om verder te groeien met je creativiteit en als persoon. Zo heb ik namelijk 2 keer gestudeerd in Engeland wat mij onvergetelijke momenten en lessen heeft opgeleverd. Dit had niet gekund zonder hier zelf volledig voor te gaan.