Ander thema

Attachment Issues!

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

Wat hield jouw project in?

Mijn doel voor mijn eindexamenproject was om verwondering op te roepen bij de speler van een puzzle-adventure game. Hiervoor ben ik onderzoek gaan doen naar wat verwondering voor mij precies is en hoe ik dat het beste kan oproepen in een game. Hier is uiteindelijk de game, Attachment Issues, uit gekomen. In de game speel je als een ruimte kat genaamd Glorb die gestrand raakt in de ruimte. Je leert verschillende aliens kennen op je reis door de ruimte.

Waar kan ik het spel spelen?

Het spel zal speelbaar zijn in de bibliotheek Neude, Utrecht.
Vrijdag 28 juni: 15:00 - 21:00
Zaterdag 29 juni: 12:00 - 17:00

Ook zal het na Exposure gratis speelbaar zijn op deze site:
https://bartvanlierop.itch.io/attachment-issues

Credits "Attachment Issues!"

Bart van Lierop - Game Design & Game Development
Niki Hordijk - Game Art & Game Design
Tom de Laak - Sound Design
Tim Schippers - Sound Design

[COUNTDOWN]

Artist statement

Als Game Designer let ik vooral op de emoties die de spelers van mijn games ervaren. Doordat ik ervaring heb met zowel het programmeren van een game als het ontwerpen ervan kan ik die twee op een unieke manier combineren om zo een bepaalde emotie over te laten komen. Ook in mijn afstudeerwerk was dit mijn uitgangspunt.

Ambities

Mijn ambitie is vooral om over vijf jaar aan het werk te zijn aan projecten die mij inspireren en voldoening geven. Ik wil mijn verhaal kwijt kunnen in mijn werk, dat is voor mij het belangrijkste.

Geleerd tijdens de studie

Voor mij is het belangrijkste wat ik heb geleerd, tijdens deze studie denk ik voornamelijk het delen van mijn ideeën met de mensen om mij heen en daarbij niet bang te zijn om te falen. Ideeën zijn mooi om te delen en die hoef ik niet te verbergen. Daarnaast heb ik ook geleerd hoe ik van die ideeën naar een daadwerkelijk plan kan werken.