Zorg en welzijn

Asman / De Mooiste Tijd van je Leven

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Asman - Een absurde komedie / dramafilm over een vuilnisman die zijn plek op de wereld probeert te vinden.

Een film waarin ik tijdens de conceptfase een balans moest vinden tussen komedie en drama in het verhaal. We moesten de kijker laten lachen en de sfeer van de absurde wereld waarin deze film zich afspeelt weergeven, maar tegelijkertijd ook niet het verhaal en de boodschap wegwuiven. Met inspiratiebronnen als Parasite (2019, Bong Joon-Ho) en Swiss Army Man (2016, Dan Kwan/Daniel Scheinert) hebben we geprobeerd een kleurenpallet te creëren wat ons het juiste gevoel gaf, met gecontroleerde tinten van groen gemixt met sodium-vapour.

De Mooiste Tijd van je Leven - Drama over een student die zoekende is naar zijn eigen geluk en betekenis na de zelfmoord van een medestudent.

Voor De Mooiste Tijd van je Leven wilde ik een gevoel creëren dat je niet naar een film keek maar naar een leven. Dat de barrière tussen de kijker en de film zo klein mogelijk werd. Door te kiezen voor een zo natuurlijk mogelijk aspect ratio en lenzen die het dichtste bij onze ogen liggen qua dimensie en brandpunt, heb ik geprobeerd mensen te confronteren met de hele actuele problemen die we in de film weergeven.

Artist statement

Als afstuderende cinematograaf heb ik een doel om via mijn specialisme verhalen te versterken en mensen nieuwe perspectieven te brengen. Ik geloof dat geluk het meest fundamentele doel is van het leven en dat om geluk te bereiken, je uitdagingen aan moet gaan en comfortabel moet worden met het oncomfortabele.

Films die mensen kunnen laten reflecteren of zelfs laten leren, wil ik hierom ondersteunen door middel van wat mij gelukkig maakt, achter de camera staan. Licht, kleur, compositie of apparatuur, alle elementen van dit beroep geven mij genot.

Zo wil ik met hetgeen wat mij voldoening en geluk geeft, proberen bij te dragen aan het proces van anderen, gesprekken starten en verbinding met jezelf en anderen teweegbrengen.

Ambities

Ik wil cinematograaf zijn voor verhalen die mij het meest raken en waarvan ik kan hopen dat ze mensen iets bieden.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste wat ik heb geleerd is wat het voor mij betekent om kunst te maken. Namelijk een boodschap overbrengen. Ik wil dat mensen weglopen van de films waaraan ik heb meegeholpen en dat het iets in ze teweegbrengt. Dat het voor polarisatie zorgt en daarna uiteindelijk tot verbinding. Dat ze durven om met mij via het witte doek een gesprek aan te gaan over wat ze voelen, dat ze dat durven te voelen. Dat ze worden geraakt, misschien door blijdschap, misschien door verdriet. Maar dat ze zich realiseren dat beiden deel zijn van een mooi, betekenisvol leven.

Ik heb geleerd wat mij aandrijft en waar ik uit kan putten voor oneindige ideeën en concepten.