Audiovisual Media
Spiritualiteit

Asman

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

De film:

'Asman' is een film over een atypische vuilnisman met een verzamelstoornis die tijdens zijn werk op zoek gaat naar afgedankte spullen. De film gaat over het thema vasthouden en loslaten en hoe mensen zich krampachtig vasthouden aan dingen om controle te behouden. Mensen met een verzamelstoornis, zoals hoarders, houden vast in extreme mate en dit kan hun leven beperken en hun sociale leven negatief beïnvloeden. Deze film wil dit probleem op een empathische en absurde manier neerzetten.

Still uit 'Asman'

'ASMAN' 2023, TRAILER

Artist statement

Als regisseur wil ik de kijker aan het denken zetten over menselijke conditioneringen en verschillende levensperspectieven. We mogen naar mijn mening wat vaker stilstaan bij ons mooie bestaan en filosoferen over liefde, angsten, gedragingen, sociale dynamiek, bewustzijn en de dood. Onderwerpen die mij eindeloos inspireren in de films, muziek en kunst die ik maak. Het liefst hou ik me ook niet aan de wetmatigheden van de realiteit die we van dag tot dag ervaren. Door mooie ervaringen met dromen, spiritualiteit en psychedelica heb ik kunnen zien dat we in ons bestaan veel wegfilteren als we ons te veel laten sturen door het ego. Er is zoveel meer mogelijk als je openstaat voor het leven (en de dood). Absurdisme en droom-logica kan de kinderlijke fantasie in mensen weer aanwakkeren.

Ambities

Ik streef ernaar om volledig te kunnen leven van mijn werk als regisseur en editor, waarbij ik mijn creatieve talenten en vaardigheden kan benutten om visuele verhalen te vertellen die tot de verbeelding spreken. Daarnaast wil ik graag mijn tijd en energie steken in passieprojecten, zowel die van mijzelf als van anderen, om zo mijn eigen artistieke visie te blijven ontwikkelen en anderen te inspireren.

Ook verlang ik ernaar om terug te keren naar het maken van videoclips, korte en spannende projecten waarbij ik mijn creativiteit volledig kan uiten en uitdagen.

Geleerd tijdens de studie

Het mooiste aan mijn studie was het samenwerken met medestudenten en mensen die dezelfde passie deelden. Het omzetten van onze dromen en wilde ideeën naar concepten en vervolgens naar film heeft me ontzettend veel geleerd. Als je vier jaar lang in een bubbel zit met gelijkgestemden, is samen ontwikkelen onvermijdelijk.

Op Audiovisuele Media heb ik geleerd dat een goed concept essentieel is om je verhaal te vertellen. Dit was ook een van de redenen waarom ik deze studie heb gekozen, omdat ik wilde leren hoe ik een goed concept op een effectieve manier kan ontwikkelen.