The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Asema is een kinder-folk-horrorfilm die het verhaal vertelt van de tienjarige Deon en zijn beste vriend Jimmy die op onderzoek uitgaan om te achterhalen of de mysterieuze nieuwe buurvrouw een asema is. De asema (beter bekend als soucouyant in het Caribisch gebied) is de Surinaamse/ Caribische versie van de vampier. Het is en 'shapeshifting' folklore wezen dat zich overdag voordoet als een oude vrouw. 's Nachts trekt ze haar gerimpelde huid uit en bewaart deze in een vijzel. In haar ware vorm vliegt ze als een vuurbal door de avondlucht op zoek naar slachtoffers.
Asema - Teaser

Artist statement

Mijn focus als filmmaker ligt voornamelijk op het vastleggen van immaterieel cultureel erfgoed, met name binnen de Surinaamse en Caraïbische gemeenschappen. Zowel fictie als documentaire films gebruik ik als middel om dit erfgoed te verkennen en te bewaren.

Ambities

Tot nu toe heeft het maken me alleen maar geld gekost. In de toekomst wil ik films blijven maken, maar ik wil er ook een inkomen uit kunnen halen. Eén van mijn doelen is ook om binnen de komende vijf jaar financiering te vinden voor het produceren van een film of serie over Caraïbische folklore.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste dat ik heb geleerd tijdens mijn studie is om altijd dichtbij mezelf te blijven tijdens het creatieve proces. Dit vond ik niet altijd even makkelijk. De opleiding voelde soms aan als een therapie sessie en werd ik uitgedaagd om mijn trauma's onder ogen te zien. Maar uiteindelijk komen er de mooiste dingen uit.