Ander thema

Archeon Adventures

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Archeon Adventures is een interactief schoolproject dat als voorbereiding dient op de schoolreis naar Museum Het Archeon.

Tijdens dit project reizen leerlingen door verschillende historische tijdperken. In teams spelen ze leuke en leerzame minigames en voeren ze opdrachten uit, speciaal ontworpen om hun interesse in geschiedenis te wekken.

Door de minigames verdienen de leerlingen tijdperk-feitjes. Na de spellen krijgen ze een boekje met kleine opdrachten en puzzels, waardoor ze enthousiast worden voor het museumbezoek en kunnen reflecteren op wat ze hebben geleerd.

Het project eindigt met een klassikale quiz waarin hun kennis wordt getest en de winnaar van Archeon Adventures wordt bepaald.

Artist statement

Als interaction designer leg ik de focus op UI/UX design voor games en apps. Ik specialiseer mij in het ontwerpen van de onderdelen waarmee de gebruiker interactie heeft. Als UX/UI designer richt ik mij op hoe de gebruiker zich door een ervaring heen beweegt en hoe dit zo soepel mogelijk verloopt. Tijdens zo'n proces ontwerp ik wireframes en workflows die worden omgezet in een interactief prototype en uiteindelijk leiden naar een eindproduct. Ik ontwerp ook de visuele aspecten van dit soort producten.

Ik ontwerp het liefst voor games omdat ik van mening ben dat hier meer diverse ontwerpmogelijkheden liggen vergeleken met bijvoorbeeld een applicatie op een telefoon. Hoewel er ook zeker veel mogelijkheden zijn in het ontwerpen van apps, heeft de game kant mijn voorkeur.

Ambities

Als ik afstudeer, wil ik verder groeien op het gebied van UI/UX design. Mijn doel is om uiteindelijk te werken als UI/UX designer in de game-industrie. Maar als ik ontwerpen moet maken voor verschillende applicaties, vind ik dat ook erg leuk.

Geleerd tijdens de studie

Voordat ik begon met interaction design, had ik door mijn vorige studie game art kennis op het gebied van game art en een basis in UI/UX design. Tijdens mijn studie in interaction design heb ik hier meer ervaring in opgedaan.

Daarnaast heb ik aan het HKU veel geleerd over programmeren en game design. Dankzij deze kennis kan ik nu zelf prototypes maken voor verschillende applicaties. Voor het maken van deze applicaties heb ik geleerd te werken met Unity en Figma. Deze prototypes ontwerp ik voor pc-games en apps voor telefoons of tablets. Ook heb ik nu kennis opgedaan over hoe mensen interageren met deze verschillende applicaties en hoe ik deze kennis kan inzetten om de interactie tussen mens en systeem zo prettig mogelijk te maken.