Ander thema

Aquamorphia

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Aquamorphia is een woord dat ontstaan is uit mijn fascinatie voor waterwezens en hun transformaties. Het is samengesteld uit "aqua", wat water betekent, en "morphia", afgeleid van "metamorfose", wat verwijst naar verandering.

Ik ben altijd gefascineerd geweest door het waterleven. Daarom koos ik ervoor om mijn interesse in het materiaal epoxy te combineren met deze fascinatie. Epoxy is veelzijdig, organisch en sterk, wat perfect past bij het beeld dat ik wilde maken.

Het onderwaterleven heeft iets mysterieus. De vormen en kleuren die je onder water vindt, zijn verbazingwekkend. Er is nog zoveel dat we niet weten over het onderwaterleven, en dat geeft ruimte voor fantasie.

Met mijn liefde voor kunst ben ik begonnen met het creëren van mijn eigen versie van het "onontdekte onderwaterleven". Ik laat mijn verbeelding de vrije loop en breng deze fantasiewereld tot leven met mijn kunst.

Artist statement

Als ontwerper maak ik creaties vanuit gevoel en intuïtie en geef ik mijn creativiteit graag de vrijheid om te onderzoeken. Ik ben Nikita van Beek, een ontwerper met een passie voor ruimtelijke vormgeving en interieurontwerp.

Mijn perfectionisme zorgt ervoor dat ik zorgvuldig en gedreven graag een beeld ontwerp dat fijn is voor het oog.
Mijn ontwerpen zijn herkenbaar door het gebruik van organische vormen, die zowel in mijn interieur ontwerpen als in mijn werk met materialen zoals epoxy tot uiting komen.

Als ontwerper streef ik ernaar om ruimtes te creëren die een gevoel van warmte en geborgenheid uitstralen in visuele harmonie.

Ambities

In de komende jaren streef ik ernaar mezelf als ontwerper verder te ontwikkelen. Allereerst met ervaring opdoen binnen een interieurontwerpbureau waarna ik mijn ondernemerschap binnen mijn eigen bedrijf wil uitbreiden met als doel het realiseren van een eigen studio waarbij ik mijn passie voor interieur en het creëren van kunst, kan samenvoegen door het ontwerpen en realiseren van high-end interieurs.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn studie Spatial Design heb ik een brede oriëntatie opgedaan binnen de designwereld en inzicht gekregen in mijn eigen vaardigheden en capaciteiten. Ik heb geleerd om vrij te denken en te beseffen dat inspiratie overal te vinden is. Hier heb ik geleerd dat ik altijd kan experimenteren met materialen en technieken; er is meer mogelijk dan je in eerste instantie denkt. Elk ontwerp vertelt een verhaal, en als ontwerper is het belangrijk om achter je ontwerpen te staan om dit over te kunnen brengen op anderen.