Ander thema

Anne of liz

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Als tweeling wil ik het romantiseren van identieke tweelingen doorbreken, een fenomeen dat vaak oppervlakkig wordt belicht. Ik wil aan andere mensen laten zien hoe het is om tweeling te zijn door de positieve en negatieve kanten van de unieke relatie te delen. Dit doe ik door middel van VHS archiefbeeld en beelden van nu te combineren, waardoor een boeiende kijk ontstaat op de dynamiek van het tweeling zijn.

Ik hoop dat mijn werk een dieper begrip biedt, waarbij mensen inzien dat tweeling zijn meer inhoudt dan slechts gelijkenissen in uiterlijk. Het is een complexe band, gevormd door gedeelde ervaringen, individuele ontwikkelingen, dezelfde opvoeding, genetische factoren en onderlinge verbondenheid.

Artist statement

Ik heb een passie voor het vastleggen van de wereld om mij heen. Het begon omdat ik graag speciale momenten en herinneringen wilde vastleggen zodat ik ze nooit zou vergeten. Mijn beelden zijn doordacht en doordrenkt met oog voor detail, wat resulteert in beelden die zowel visueel boeiend als betekenisvol zijn. In mijn werk is mijn doel om de essentie van het moment vast te leggen, de schoonheid van het alledaagse te benadrukken en de kijker te inspireren om de wereld met een vernieuwde blik te aanschouwen.

Ambities

In de komende vijf jaar hoop ik samen met mijn zus ons eigen bedrijf te hebben, waar we gezamenlijk werken voor diverse opdrachtgevers. We streven ernaar om onze expertise aan te bieden op het gebied van fotografie, bewegend beeld, illustratie en meer.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste dat ik heb geleerd tijdens mijn studie is dat het oké is als iets nog niet af is en dat niet alles in één keer goed of af hoeft te zijn. De druk om perfectie na te streven kan verlammend werken, maar accepteren dat creatieve processen tijd nodig hebben en dat het proces zelf waardevol is kan een bevrijdende ervaring zijn. Het gaat niet alleen om het eindresultaat, maar ook om de reis er naartoe. Door te experimenteren, te falen, en vervolgens te leren en te groeien, ontwikkel je jezelf. Het is belangrijk om jezelf de ruimte te geven om te verkennen, te ontdekken en te evolueren, zonder al te veel druk op perfectie of voltooiing te leggen.