Ander thema

Animatieportfolio

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Voor mijn afstudeerproject maak ik een professioneel uitziende animatieportfolio en showreel. Hierin wil ik mijn beste animatiewerk laten zien, om een goede indruk te maken. Naast mijn eigen animaties laat ik voor de variatie ook werk zien dat ik maak voor de projecten van medestudenten.

Artist statement

Ik ben 2D animator. Vaak animeer ik dieren, antropomorfische karakters en figuren die tot de verbeelding spreken van een kind. Ik hou van fantasierijke werelden waar niet alles logisch hoeft te zijn, als de emotie die ik uit wil drukken maar duidelijk is. Animatie is een medium waar ik dit goed op kan toepassen. Het geeft me veel voldoening wanneer ik zie dat ik de aandacht heb getrokken van een kijker en het een positieve invloed of emotie achterlaat.

Ambities

Ik wil graag meedraaien in producties van animatieseries of films, met als voorkeur bij kinderseries. Hier wil ik meer leren van andere animatoren over karakteranimatie en acting, zodat ik mijzelf verder kan ontwikkelen als animator.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn studie aan de HKU heb ik ontdekt dat ik van alle stappen bij het maken van een korte animatiefilm, het animatieproces het leukst vind. Beweging en het uitdrukken van emoties vind ik interessant, ik merk dan ook dat ik hier graag mee bezig ben.

Ook heb ik geleerd dat een fijne samenwerking in een team mij veel energie geeft. Het is leuk om van elkaar te leren, samen naar een doel te werken en vervolgens samen trots te zijn op het eindresultaat.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Documentaire: George Debels, Nederlandse animatiepionier. Is bij Kaboom in het Eye filmmuseum vertoond. (2022)
Mini Music Movies: 3 korte animatiefilms gemaakt op muziek geschreven door kinderen van stichting In de Knop tijdens mijn stage bij Prinsen.Studio. Deze zijn te zien op Youtube. (2022)