Ander thema

Als ik later groot ben

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
'Als ik later groot ben' is een korte fictiefilm over de negenjarige Nora. Wanneer haar oudere zus Elin op haar komt passen, kan Nora's weekend niet meer stuk. Naarmate de avond vordert, komt Nora er achter dat haar zus helemaal niet zo vrolijk en energiek is als ze had gedacht. Wat is er met haar stoere, volwassen zus aan de hand?

'Als ik later groot ben' is een film over prestatiedruk en verwachtingen. Over kwetsbaarheid en oprechtheid. Over volwassen zijn. Want een volwassene zijn, een goede volwassene zijn, wat is dat eigenlijk? En bestaat dat überhaupt wel?

Artist statement

Ik ben Naomi en dit jaar studeer ik af als regisseur en scenarist. Ik maak graag realistische en intieme verhalen en vind het belangrijk dat de innerlijke wereld van mijn personages centraal staat. In mijn films werk ik graag met kinderen. Ik vind kinderen enorm fascinerend en zij bieden voor mij een nieuwe blik op de wereld. Ik vind het erg belangrijk om kinderen dan ook serieus te nemen in hun beleving van de wereld. Waarom zouden we de problemen in de wereld altijd vanuit een ‘volwassen’ perspectief moeten bekijken? Met mijn films wil ik prikkelen en mensen aanzetten om de wereld, en daarmee ook zichzelf, eens anders te bekijken.

Ambities

Graag wil ik als schrijver en regisseur aan de slag met mijn eigen projecten. Daarnaast hoop ik te werken bij een castingbureau of binnen de educatie. Over 5 jaar hoop ik al de kans te hebben gekregen om aan eigen projecten gewerkt te kunnen hebben en mijn plaats in de filmwereld meer een plekje te kunnen geven.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb vooral veel geleerd over mijzelf en wie ik ben als maker. Hoe positioneer ik mij in het werkveld, wat maakt mij uniek? Wat is mijn werkwijze? Los van wie ik ben als kunstenaar en maker, wie ben ik als regisseur? Ik heb echt een eigen stijl ontwikkeld tijdens mijn studie en ben hier erg dankbaar voor.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

- Roze Filmdagen (Houvast) https://rozefilmdagen.nl/en/2023/made-in-holland
- Nacht van de Korte Film (Houvast) https://nvdkf.nl/
- Interview Marketing Report (Soms moet je even huilen/Als ik later groot ben) https://www.marketingreport.nl/Interview-Naomi-Aalbers-over-crowdfunding-afstudeerfilm-Soms-moet-je-even-huilen/