Ander maatschappelijk thema

Alle tijd die ik in deze trein spendeer, moet ik straks ook weer terug

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
In de performance “Alle tijd die ik in deze trein spendeer, moet ik straks ook weer terug” neem ik het publiek door middel van muziek, tekst en projectie mapping mee op een treinreis door het leven. De toekomst staat niet vast en alles kan altijd alle kanten op gaan. Wat staat ons te wachten bij de volgende halte?

“Ik zit al 3 uur lang in de trein
Waar ga ik naartoe?
Geen idee
Het is een vrije dag

Ik dacht dat het zeer inspirerend zou zijn om te gaan reizen
Nieuwe mensen leren kennen
Mezelf trakteren op een lekker bakje koffie aan het strand
Zon, zee en zorgeloos
Ik zou mezelf leren kennen op nieuwe gebieden
Een natuurtalent in volleybal
Inspiratie zou er genoeg zijn
Vroeg opstaan
Goed voor mezelf zorgen
Perfectie tot in de punten

Het is kut weer
Ik ben de enige in deze stinkende coupe
De trein heeft na 3 haltes al 20 minuten vertraging"

Artist statement

Mijn naam is Jimmie Feld en ik ben een componist, multi-instrumentalist en performer. Als muzikant is theatraal denken de leidraad in mijn werk. Het vertellen van verhalen door middel van muziek is voor mij altijd een belangrijk uitgangspunt.

Sinds ik in 2018 aan het conservatorium in Utrecht (Musician 3.0) ben gaan studeren, ben ik mij als muzikant breed gaan ontwikkelen op diverse plekken van het muzikale werkveld. Naast het spelen in en componeren voor diverse muziektheatervoorstellingen en mijn eigen band Magik Trick, heb ik mij gespecialiseerd in filmmuziek, audiotours, hoorspelen, audio-engineering en produceren. Met al deze tools geef ik mijn eigen stem als maker vorm en kan ik nieuw publiek bereiken.

Ambities

Wat ik wil bereiken in muziek is een stroom aan nieuwe input. Dingen die ik nog nooit heb aangeraakt. Een constante stroom aan nieuwe input houdt alles wat ik maak en doe nieuw voor mij. Het constant voelen dat je aan het leren en groeien bent is een waardevol gevoel waar ik constant naar op zoek ben.

Op dit moment ben ik een beginnend professioneel muzikant, componist en ondernemer. Ik ben bassist en een van de drijvende krachten van de driemans-formatie Magik Trick. Daarnaast componeer ik in opdracht met regelmaat muziek voor kleinschalige theater- en filmproducties; voor deze activiteiten-in-opdracht heb ik sinds kort mijn eigen bedrijf genaamd Sound Noodles.

Mijn visioen voor over vijf jaar is dat ik dan een collectief van makers ben gestart dat bestaat uit muzikanten, visuele artiesten, producers en performers. Het formeren van dit artistieke collectief wordt een doorgaande actie in de komende jaren. Met dit collectief van makers wil ik minimaal één keer per jaar samen een performance/installatie/concert gaan realiseren. Hopelijk wordt dit natuurlijk groter in de jaren die we bezig zijn.

Techniek (live & studio) is voor mij in de afgelopen jaren een doorgaand traject geweest waar ik meer en meer werk in vind en meer van leer. Wat ik leer in deze klussen komt vaak ook van pas in mijn eigen artistieke processen. Dingen als projectie visuals, licht techniek en sound design zijn sinds kort pas op mijn pad gekomen, maar zijn zeker al een onderdeel in mijn autonome werk.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn studie heb ik enorm veel waardevolle dingen geleerd. Wat mij het meest heeft beïnvloed is de houding die ik aanneem naar het maken, onderzoeken en luisteren. Ik heb geleerd open te staan voor andere vormen van dingen doen, om op een creatieve en speelse manier dingen te onderzoeken en aandachtig te luisteren naar alles om mij heen. Als je open staat, dan kan alles om je heen een vorm van kunst zijn.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Highlights van afgelopen 4 jaar:

Magik Trick (band)
Winnaars Clash of the Titans 2018/2019
Bevrijdingsfestival 2019 (gig)
Albums: Puzzled Perspective (2018), A Reinvented Interpretation (2020), Dinner is Served (2022)

Tune In: De Nieuwe Stad Spreekt" (Audio tour/luisterverhalen) audio engineer/producer
De Kattenkeet van Kato OST (Album) componist/audio engineer/producer
Jantje Beton Kerstverhaal (Luisterverhaal) componist/audio engineer/producer
Dodo Live (theater voorstelling) componist/muzikant
Wegens Corona Gesloten (webserie) componist/audio engineer
De Kattenkeet van Kato (Theater voorstelling) componist/muzikant
Nachtmerrie van een Clown (Short film) componist/audio engineer