Ander maatschappelijk thema

ALLE HENS AAN DEK

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
ALLE HENS AAN DEK is een oeroude spreuk die zeelui lang geleden gebruikten als er wat aan de hand was aan boord en men flink aan de slag moest.
Zelf heb ik ondervonden hoe het is om 8 maanden op een binnenvaartschip te wonen. Zo vanzelfsprekend als het wonen aan vaste wal is, zo bewust worden alle handelingen aan boord. Specifieke onderwerpen als het evenwicht bewaren, knopen kunnen leggen, afval afvoeren en warmte regelen zijn factoren die ik heb omgezet tot een spelvorm om de kijker te laten ervaren waar ik tegenaan liep. Van een experiment voor de maker, naar een onderzoeksproces, tot een experiment voor de bezoeker.

Artist statement

Ik, Janna de Smet, ben een ontwerper die werken en installaties bouwt in de openbare ruimte. Wat mijn werk kenmerkt is het spelenderwijs onderzoeken. Deze onderzoeken komen voort uit het eerst zelf ervaren door een specifieke levensstijl aan te houden en deze vervolgens om te zetten in een tastbare vorm. Mijn onderzoek is het project. En het delen van de ervaring en bevindingen zijn het doel.

Ambities

Over 5 jaar zie ik mezelf met een gelijkgestemde in samenwerking zijn en een eigen bedrijfje hebben waarin ik ingehuurd kan worden voor ruimtelijke projecten en/of buitenprojecten. Ik zal over een eigen loods beschikken die bestemd is voor werkplaats gebruik, opslag van gevonden en gerecycled hout en verhuur.

Geleerd tijdens de studie

Wat ik heb geleerd is om iets meer lef te hebben en zeker voor iemand als ik, werkt de uitspraak ‘Fake it ‘till you make it’ toch stiekem best goed. Ik heb doorgehad dat ik mezelf zeker serieus mag nemen, sterker nog, dat ik het soms nodig heb om dingen voor elkaar te krijgen. Bescheidenheid siert de mens, maar soms mag je best voor jezelf kiezen...