The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
AHA DHD is een educatieve puzzle game verwerkt in een interactieve installatie. Als speler bedien je een controlepaneel en maak je kennis met verschillende personages en hun problemen. Spelenderwijs help je deze personages hiermee en leer je dat ze verschillende symptomen van ADHD uitbeelden. De diagnose ADHD wordt bij meisjes en vrouwen vaak over het hoofd gezien. Met mijn interactieve installatie geef ik aandacht aan de minder stereotyperende symptomen om voor eerdere herkenning van ADHD te zorgen.

Artist statement

Spelend leren heeft voor mij op twee manieren een waardevolle betekenis. Als interactieve verhalenverteller wil ik kinderen en jongeren op een speelse manier laten leren. Dit door de kijker onderdeel te laten zijn van het verhaal en gebruik te maken van uitdaging en motivatie.
Spelend leren slaat ook op de technieken die ik hiervoor gebruik. Als maker ben ik altijd aan het experimenteren en op zoek naar wat nieuws om te leren. Mijn persoonlijke motivatie bevindt zich in het hongerige gevoel om alsmaar nieuwe technieken te blijven leren en kennis op te doen. Ambitieuze projecten zie ik als een uitdaging die ik met veel liefde aan ga.
De technieken die ik gebruik variëren van animatie tot geprogrammeerde installaties, wat ik combineer met een interactief element. Waardoor de ervaring van het werk meer aanvoelt als spelen en de gebruiker zelf op ontdekking kan binnen deze interactiviteit.

Ambities

In de toekomst hoop ik met verschillende mediavormen de fantasiewerelden van kinderen werkelijkheid te maken. Dit in combinatie met een educatief doel. Door weer de innerlijke motivatie naar boven te halen bij kinderen om nieuwe ontdekkingen te doen over onze wereld.
Als verhalenverteller wil ik nog meer gaan experimenteren met nieuwe technieken om interactiviteit in verhalen te weven. Zodat het niet meer onderuitgezakt kijken is, maar jij als kijker onderdeel bent van het verhaal en hierin een actieve rol speelt.
Met mijn werk wil ik in de entertainment- en recreatiewereld gaan zorgen voor meer onbewuste educatie.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste wat ik heb geleerd tijdens de studie Image and Media Technology is experimenteren. Of het nou gaat om verschillende mediavormen met elkaar te combineren of dat je bepaalde vertelvormen in elkaar laat overlopen, overal valt wel te experimenteren. En dat ik vooral niet te bang hoef te zijn om te dromen, durf nieuwe dingen uit te proberen, durf te falen, maar leer ervan en probeer het daarna net zo hard weer opnieuw.
Het leren van nieuwe technieken en dit combineren met technieken waar je je al thuis in voelt, laat zoveel nieuwe werelden voor je open gaan.
Als beginnend maker kan falen heel eng zijn, maar deze studie heeft me laten zien dat dat nergens voor nodig is. Door ambitieuze projecten aan te gaan, kom je erachter dat je zoveel meer kan dan je denkt. Ik verlaat deze studie met een hoop zelfvertrouwen en passie om in de toekomst nog meer te experimenteren en te leren.