Duurzaamheid en circulariteit

After Us

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Wat blijft er over nadat de mensheid is verdwenen? Hoe herstelt de natuur zich? Hoelang duurt het voordat de natuurlijke balans is hersteld? Als we zo doorgaan zal de mensheid uitsterven. Dit maakt me bang, maar stemt me ook hoopvol. Als wij er niet meer zijn krijgt de aarde ruimte voor herstel, en kan de natuur terugkrabbelen.
“After Us” onderzoekt dit idee. In hoeverre is deze hoop realistisch? Welke sporen laat onze beschaving achter? Hoelang duurt het voordat een stad weer een jungle wordt?
korte animatie: Two Deer
korte animatie: Satellite
korte animatie: The Seagull

Artist statement

Ik ben een conceptueel componist en activistisch artiest. Met mijn muziek wil ik nieuwe inzichten geven, en verrassende perspectieven belichten. Ik stel meer vragen dan ik antwoorden geef. Met mijn muzikale signatuur probeer ik altijd mensen te raken en ontroeren.
Ik ben een denker én een voeler. Waarheid en wijsheid staan voor mij hoog in het vaandel; voor mijn stukken doe ik uitgebreid onderzoek, en haal ik inspiratie uit zowel artistieke als wetenschappelijke bronnen. Toch houd ik mijn kunst dicht bij mezelf. Ratio en emotie versterken elkaar, om zo een persoonlijk verhaal universeel te maken.

Ambities

Steeds meer kom ik erachter dat wie ik ben als kunstenaar en als mens onlosmakelijk verbonden zijn. Als mens voel ik veel emoties bij de misstanden in de wereld; de ongelijkheid, het racisme, de klimaatcrisis, en de rappe achteruitgang van de natuur. Als kunstenaar kan ik deze onderwerpen niet langer ontlopen, en voel ik de verantwoordelijkheid om deze problemen aan te kaarten.
Met mijn kunst hoop ik de wereld een mooiere plek te maken. Dat is echt waar ik het voor doe!

Geleerd tijdens de studie

Tijdens de studie Musician 3.0 heb ik een eigen, veelzijdige, klankwereld ontwikkeld, bestaande uit vernieuwende tonaliteiten en verrassende harmonieën. Nu eens zweven melancholieke melodieën over een intieme begeleiding, dan weer dansen schurende grooves over dissonante progressies. De teksten spreken tot je ziel, en zetten je aan het denken. Wat voor genre het ook is - modern klassiek, jazz, neo-soul, of hip-hop - met mijn muziek roep ik allerlei emoties op. Hoop of wanhoop, verdriet of opluchting. Ik stel zware onderwerpen op een lichte manier aan de kaak, en stuur je naar huis met genoeg om over te praten.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

2022
12 Minutes of Infinity - een conceptuele avant-garde compositie voor zang, viool, cello en piano over rouwverwerking
En Toen Was Alles Anders - muzikale theatervoorstelling om het onderwerp ‘scheidende ouders’ voor kinderen bespreekbaar te maken.

2021
GLOW - muziek bij een korte documentaire over een Oekraïense vluchteling en dragqueen
Spikkels & Bitchez - activistisch en humoristisch solo singer-songwriter-project, dat allerhande kwesties op ludieke wijze aan de kaak stelt.

12 Minutes of Infinity

Na je dood blijven je hersenen nog een paar minuten actief. Wat gebeurt er in je hoofd na je dood?
De compositie "12 Minutes of Infinity" onderzoekt de relatie van de mens met zijn eigen sterfelijkheid. De muziek is soms neo-klassiek dan weer avant-garde jazz. Het stuk vertelt het verhaal van iemand die net gestorven is, en in de paar minuten na overlijden waarin hij nog hersenactiviteit heeft de vijf rouwstadia van Kübler-Ross doorgaat. De tijd staat hem bij, totdat ook zij hem moet verlaten