Diversiteit en inclusiviteit

ADHD: Alle Dagen Heel Drag

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
In 'ADHD: Alle Dagen Heel Drag' neem ik jullie mee naar de binnenkant van mijn hoofd. Door mijn ADHD zoek ik continu naar nieuwe prikkels en ben ik altijd bezig met allerlei passies en fascinaties.

Deze collectie bestaat uit zeven outfits die allemaal over mijn passies, fascinaties en persoonlijke verhalen gaan. Dit alles verhuld in een jasje van drag, mijn grootste passie en inspiratiebron. Ik laat jullie zien hoe ik de kunstvorm van drag op mijn eigen manier uitvoer en neem jullie mee in mijn wereld.

Artist statement

Ik ben Matthew van Londen.

Ik ben een queer designer en dragartiest. Ik maak extravagante outfits waar persoonlijke verhalen en fascinaties in verwerkt zijn. Deze outfits zijn vooral voor drag queens en performers.

Door mijn ADHD ben ik continu op zoek naar een manier om mijn vele prikkels te verwerken. Door die zoektocht en vele prikkels werk ik met veel thema's. Die thema's verwerk ik dan in een outfit. Zo houd ik het werk interessant voor mezelf en de kijker. Door deze outfits te maken, heb ik ook een manier gevonden om al mijn verhalen en fascinaties te verwerken. Met mijn ontwerpen wil ik queer zijn vieren. Dit gaat samen met een grote dosis glitter en glamour.

Ik nodig mensen uit om in mijn wereld te stappen en aan de grijze sleur van het dagelijks leven te ontsnappen.

Ambities

Over vijf jaar wil ik het liefst op de grootste podia staan als mijn drag personage Dori T. Blue, daar haal ik het meeste plezier uit. Tijdens een performance komen mijn outfits het meest tot leven, en kan ik het verhaal erachter nog beter uitbeelden.
Ik wil outfits blijven maken, vooral voor mezelf, maar ook op aanvraag. Ik hoop vooral dat ik over vijf jaar veel mensen heb kunnen inspireren. Ik zou het geweldig vinden als meer mensen zich realiseren dat drag echt een kunstvorm is. Het is meer dan een mooie make-up look en dansen in een glitterjurk. Als drag artiest heb je ook een politieke rol, omdat je ontzettend tegen de normen in gaat. Het zou geweldig zijn als over vijf jaar iedereen deze boodschap begrijpt!

Geleerd tijdens de studie

Ik heb vooral geleerd om mijn gevoel en mijn passies te volgen. Het is zo belangrijk om altijd te doen wat je zelf leuk vindt! Ik heb gemerkt dat als ik ergens niet volledig achter sta, dit uiteindelijk ook te zien is in mijn project. Zodra je echt iets doet waar jij achter staat en enthousiast van wordt, zal je creatieve brein ook door blijven gaan. Ik weet ook uit ervaring dat dit niet altijd de makkelijkste weg is, maar uiteindelijk houd je het op deze manier wel het langste vol! Ook al zijn anderen het er niet meteen mee eens, volg je hart!