Ander thema

Ademruimte

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Het project "Ademruimte" is een ontwerpconcept dat de schoonheid en betekenis van trappen benadrukt. De ontwerper heeft de fascinatie voor trappen, die voortkomt uit hun ritme, herhaling en eenvoudige schoonheid, vertaald naar verschillende ontwerpelementen. Het project heeft als doel om trappen in de spotlight te zetten en mensen bewust te maken van hun potentieel als meer dan alleen functionele objecten.

Het overkoepelende project heeft de naam "Ademruimte". De naam weerspiegelt het idee van het nemen van een pauze, het vinden van verlichting en het herstellen. Het project creëert ruimte voor ontspanning, rust en ademhalen in het dagelijks leven.

"Adempauze" is een trappenhuis waarin mensen op hun eigen tempo en op hun eigen manier kunnen lopen. Ze hebben zelf de regie over de pauzes die ze nemen, waardoor er ruimte is voor bewustwording tijdens het gebruik van de trap.

"Verademing" is een meubelstuk dat ontworpen is als een rustplek. Het biedt een plek waar meerdere mensen kunnen samenkomen en hun rust kunnen vinden. Dit meubel nodigt uit tot ontspanning en van momenten van rust.

"Herademen" is een wandpaneel waarin trappen een patroon vormen. Dit ontwerp benadrukt wederom het belang van een pauze en rust. Het paneel dient als een visuele herinnering om even stil te staan en bewust adem te halen in het dagelijks leven.

Met het project "Ademruimte" wil de maker de trappen een ereplaats geven en mensen aansporen om stil te staan bij de alledaagse schoonheid en betekenis van trappen. Het project biedt een gelegenheid om de eenvoudige aspecten van het dagelijks leven te waarderen en te genieten van momenten van rust en ademruimte in een steeds drukkere wereld.

Artist statement

Als ontwerper bekijk ik de wereld om me heen en streef ik ernaar om alledaagse aspecten te vertalen naar ontwerpen. Ik geloof dat schoonheid vaak al aanwezig is in objecten zelf. Een van de dagelijkse aspecten die ik met mijn visie op de toekomst in het interieur vakgebied wil verkennen, is de trap.
Ik ben gefascineerd door trappen vanwege het ritme, de herhaling en de eenvoud die ze bezitten. Ze worden dagelijks gebruikt, maar vaak niet op waarde geschat. Mensen staan niet stil bij trappen, zowel letterlijk als figuurlijk.
Vanuit deze fascinatie heb ik op verschillende manieren de trap centraal gesteld in mijn werk. Het is een ode aan trappen geworden, waarbij ik ze op een nieuwe manier benader. Mijn overkoepelende project draagt de naam "Ademruimte".
Deze naam weerspiegelt het idee van het nemen van een pauze. Het verwijst naar het creëren van ruimte voor ontspanning, rust en ademhalen. Dit staat in contrast met de beweeglijkheid van de trap. Binnen dit project staan 'Adempauze', 'Verademing' en 'Herademen' centraal.
Mijn doel is om met mijn ontwerpen de kijker bewust te maken van de schoonheid en betekenis van trappen. Ik wil de eenvoud en functionaliteit ervan benadrukken, maar ook de mogelijkheid bieden om stil te staan bij hun symbolische waarde. Mijn werk nodigt uit tot reflectie, zowel op de trappen zelf als op de manier waarop we dagelijkse objecten waarnemen en waarderen.

Ambities

Met een veelbelovende toekomst voor ogen, zal ik volgend jaar beginnen aan de Master Interieurarchitectuur aan HKU. Mijn ambitie is duidelijk: over 5 jaar wil ik werkzaam zijn als interieurarchitect, hoewel ik nog niet weet waar. Als ontwerper zoek ik voortdurend naar uitdagingen die mijn creativiteit en vaardigheden stimuleren.
Mijn ware passie ligt in het creëren van ontwerpen die mensen een onvergetelijke ervaring bieden. Mijn droom is om een interieurontwerp te creëren die de zintuigen prikkelen en emoties oproepen. De interactie tussen mensen en mijn omgeving staat daarbij centraal.

Geleerd tijdens de studie

De afgelopen jaren heb ik waardevolle lessen geleerd, vooral op het gebied van het bedenken van verhalen en concepten. Ik heb geleerd hoe ik mensen kan meenemen in mijn verhaal en hen kan betrekken bij mijn creatieve ideeën. Deze ervaring heeft mijn creativiteit verbeterd.
Ik kijk ernaar uit om deze nieuwe vaardigheden verder te ontwikkelen en toe te passen in mijn toekomst.