Diversiteit en inclusiviteit
Duurzaamheid en circulariteit

Adam in Overvecht

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
In de dagelijkse gang van zaken komt het nog vaak voor dat de systeemwereld (lees; overheden, beleidsmakers, etc) met al hun goede bedoelingen toch de plank mis slaat als het gaat om het maken van passende acties, oplossingen of beleid voor de leefwereld. In mijn afstudeerwerk onderzoek ik hoe de ruimte tussen deze twee werelden, de tussenruimte, beter kan worden ingezet tijdens het verbinden van beleid en bewoner. Het resultaat: een geluidservaring waarin gemeenteambtenaren een beter beeld kunnen krijgen van hoe het is om in een "achterstandswijk" te wonen.

Artist statement

Als maker ben ik op zoek naar hoe ik muziek en geluid kan inzetten voor een betere wereld. Hoe kunnen sonische (kunst)vormen bijdragen aan het gesprek over bepaalde maatschappelijke thema's, en hoe kunnen muziek en geluid onderdeel zijn van mogelijke oplossingen.

Ambities

Ik wil een manier gevonden hebben waarin ik mijn creativiteit kwijt kan omtrent muziek en geluid. Deze kan ik effectief inzetten bij het ontwerpen van een betere wereld.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste wat ik heb geleerd tijdens mijn studie is het belang van de eindgebruiker en hoe waardevol het kan zijn als deze meegenomen wordt in het ontwerpproces. Hierbij geldt ook dat impact vaak te vinden is in de kleinere stukjes van de belangrijke maatschappelijke vraagstukken van nu; groot dromen, klein doen.

Sound and the City; Skylines

In Skylines ben ik op zoek gegaan naar de geluiden die zich schuilhouden in de architectuur van de stad. Zo ontstond een fotoserie van stadsgezichten waarbij de skyline in elk beeld is omgezet naar een geluidsgolf. Deze geluidsgolven zijn vervolgens gebruikt als input om de oorspronkelijke foto's te verstoren, en om duidelijke lijnen in het beeld te creëren. Zo ontstaat er een meerlagige connectie tussen het geluid en de serie foto's