Duurzaamheid en circulariteit

Achtvazen / Bloemen en Gecureerde Vintage Vazen

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Achtvazen is het bedrijf dat ik in 2021 heb opgericht. Wat begon als een persoonlijke passie voor het verzamelen van vazen, is inmiddels uitgegroeid tot een online winkel gespecialiseerd in tweedehands vazen. Mijn fascinatie ontstond tijdens het bezoeken van rommelmarkten in Nederland en Frankrijk, waar ik unieke vazen ontdekte. Hierdoor leerde ik steeds meer over de vormen, geschiedenis en hoe deze vazen de perfecte aanvulling kunnen zijn voor speciale boeketten.
Toen ik voor het eerst met bloemen begon te werken, was dat vaak gebaseerd op een vaas die ik had gevonden. Ik zocht naar een manier om iets meer toe te voegen aan de objecten die ik had verzameld en gecureerd. Toen ik bloemen combineerde met antiek/vintage, besefte ik dat dit is waar mijn specialisme zit.
In mijn afstudeerproject heb ik mijn expertise als curator van vazen en bloemist verder ontwikkeld. Ik heb de website achtvazen.nl gelanceerd, waarin ik ondernemerschap en storytelling combineer. Met behulp van creatieve professionals uit mijn netwerk heb ik een campagnevideo gemaakt.
Achtvazen speelt in op de groeiende trend van hergebruik, wat bijdraagt aan duurzaamheid en een bewuste consumentencultuur stimuleert. De geschiedenis van vazen en de factoren die de waarde van vintage items bepalen, zijn belangrijk voor mijn bedrijf. Mijn doel is om het bewustzijn van de culturele waarde van vazen te vergroten en consumenten aan te moedigen om bestaande objecten te kopen in plaats van nieuwe.

Artist statement

Toen ik voor het eerst met bloemen begon te werken, was dat vaak gebaseerd op een vaas die ik had gevonden. Ik zocht naar een manier om iets meer toe te voegen aan de objecten die ik had verzameld en gecureerd. Toen ik bloemen combineerde met antiek/vintage, besefte ik dat dit was waar mijn specialisme zit. Dit in combinatie met ondernemerschap en storytelling, hebben mijn onderneming Achtvazen gebracht waar het nu staat.

Ambities

Over vijf jaar hoop ik bezig te zijn met mooie projecten en op een duurzame manier de wereld van antiek/vintage en bloemschikken samen te laten komen, zowel online als fysiek.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste dat ik heb geleerd uit mijn studie Kunst en Economie is dat je door te samenwerken met meerdere disciplines en door je netwerk om hulp te vragen je meer kan bereiken en tot meer inzichten kan komen dan je in eerste instantie had bedacht.