The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
In dit werk kan je de immense kracht van de tektonische platen nabootsen. Een proces dat de aarde zelf, op een natuurlijke wijze, uitvoert. Door aan de tandwielen te draaien, genereer je de beweging van de platen en bepaal je ook de snelheid waarmee ze bewegen. Terwijl je beweging genereert, creëert het werk zelf geluiden die lijken op die van de tektonische platen. Aardlichaam onderzoekt de relatie tussen de mensheid en de aarde en hoe onze acties het natuurlijk proces van de aarde kunnen beïnvloeden.

Artist statement

Susanne werkt altijd met specifieke gedachten in haar achterhoofd. Gedachtes aan momenten waar de omgeving, het geluid, de warmte of de kou van de wind in harmonie zijn. Hieruit komt ruimte om te voelen en te denken. Op die momenten voelt ze zich compleet vrij. In de projecten waar Susanne aan werkt probeert ze dit gevoel te recreëren. Hiervoor gebruikt ze verschillende materialen, methodes en technieken. Altijd op zoek naar het best passende medium, dat vaak uitkomt op een installatie-vorm. Ze onderzoekt, leert, experimenteert en voelt. Op zoek naar harmonie.

Ambities

Over vijf jaar heb ik twee dingen bereikt. Ten eerste ben ik in de leer geweest bij een steenhouwer gespecialiseerd in steenrestauratie. Ik doe hier veel nieuwe vakkennis op. En met deze nieuwe kennis ga ik een eigen restauratie atelier opstarten. In mijn atelier doe ik restauratiewerk en combineer ik het met het maken (in opdracht) van installaties en andere kunstvormen.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste wat ik heb geleerd is dat je je niet vast hoeft te houden aan één medium om een verhaal te vertellen of een gevoel over te brengen. Het is prachtig om als maker te kunnen kiezen welk medium, materiaal of welke technieken het beste passen bij wat jij wilt overbrengen. Ik heb geleerd een balans te vinden in het werken met technieken of mediums die ik al ken en juist andere manieren waar ik nieuwe dingen voor moet leren.