Duurzaamheid en klimaat
Artistieke prestatie
Gezondheid en welzijn

Aarden

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Mijn afstudeerproject ging ik in met een hele open blik. Ik had geen einddoel waar ik per se naar toe wilde werken. Dat heeft mij in het verleden wel eens tegengehouden om echt te kunnen ontwerpen. Wat ik wel graag wilde is een onderwerp kiezen waar ik mijzelf in kon verliezen. Een onderwerp wat geen einde heeft. Dat was nieuw en even wennen maar heel bevrijdend om met deze instelling een project in te gaan. Ik heb mij vastgehouden aan hetgeen waar ik energie van krijg en dat is experimenteren met materiaal. Met mijn fascinatie voor materialen uit de natuur en ambacht heb ik een materiaalonderzoek gedaan met klei.
Gaandeweg vond ik de ruimte en relatie tussen mens en materiaal erg interessant en daar ben ik op gaan inzoomen. Ik heb onderzocht wat ik als maker voor het materiaal kan betekenen en wat het materiaal kan betekenen voor mij. Hiervoor ben ik heel erg naar binnen gekeerd en heb ik geobserveerd wat er met mij gebeurt als ik bezig ben met de klei. Dit heeft mij een methode en handvaten gegeven waarbij ik uit mijn hoofd kan komen en in mijn lichaam kan zijn. Het werk wat ik maakte ging daarom niet eens zo zeer op wat het uiteindelijk ging worden maar meer de weg ernaartoe.

Artist statement

Als ruimtelijk vormgever ben ik erg veelzijdig. Met mijn liefde voor ambacht en de natuur wil ik zo eerlijk mogelijk mijn visie ergens op los laten. Ik vind het belangrijk dat we niet alleen kijken naar het concept en ontwerp maar ook naar hoe we het kunnen overbrengen naar een ander en wat het achterlaat.
Als mijn motor is opgestart duik ik met volle aandacht in een project. Ik focus mij graag op één ding tegelijk om zo veel mogelijk van mijzelf erin te kunnen stoppen. Hierdoor richt ik mij graag op de gelaagdheid van een project en probeer ik deze te ontleden om het individueel de aandacht te geven die ze verdienen.
Graag wil ik met mijn werk laten zien dat we doormiddel van natuurlijke elementen en ambacht het fundament niet moeten vergeten. Dat je met aandacht een techniek of materiaal kan benaderen en kan ervaren naar wat het ons te vertellen heeft. Het kan ons in de tegenwoordige tijd iets leren en dat wil ik graag overdragen.

Ambities

Over vijf jaar hoop ik de bevoegdheid te hebben om les te kunnen geven op een MBO school. Aankomende tijd ga ik nog meer ervaring hier in opdoen en probeer ik over vijf jaar in het onderwijs te werken. Naast deze ambitie hoop ik een fijne werkplek te hebben samen met andere creatievelingen waar ik bezig kan met mijn eigen projecten of samenwerkingen.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb veel ervaring op gedaan binnen de HKU. Door gebruik te maken van werkplaatsen en veel te sparren met mensen die ik tegen ben gekomen is mijn interesse en ervaring sterk gegroeid. Buiten dit heb ik ook een persoonlijke groei doorgemaakt. Ik ben mijzelf meerdere malen tegen gekomen en heb daar uit gehaald dat er niet één weg richting een doel is maar dat er meerdere en vaak interessantere paden zijn naar een wens.