Gezondheid en welzijn

Aandacht #2

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Aandacht #2 is voortgevloeid uit mijn project van vorig jaar. Vorig jaar ben ik op zoek gegaan naar de oorsprong van mijn teddybeer Beer. Na 22 jaar knuffelen is hij versleten en zo aan het einde van zijn leventje aan het komen. Ik wilde een vervanging vinden, of eigenlijk: een extra exemplaar. Want afscheid van Beer te moeten nemen, dat voelde alsof ik afscheid van mijn jeugd nam. Daar had ik nog helemaal geen behoefte aan.
In die zoektocht en in het verdriet van dat afscheid ben ik de slijtage op beer zijn lichaampje gaan zien als iets moois in plaats van iets negatiefs. In realiseerde me: als ik een nieuwe beer zou vinden, zou hij er niet uit kunnen zien als mijn door tijd en aandacht versleten Beer, en dus nooit hetzelfde kunnen zijn.
Slijtage en afbraak door tijd, liefde en aandacht kunnen iets heel moois zijn.

Aandacht #2 is een volledige abstrahering van liefde en aandacht. Niet elke handeling kan je terugnemen en soms laten je handelingen zichtbaar hun sporen na. Zo ook de vloeistoffen in de trechters. Het kan maar één keer worden getoond, daarna is het weg.

Artist statement

Ik ben Saskia. Ik ben een productontwerper en kunstenaar. Ik houd me vooral bezig met de relatie tussen mens en object. Wat ik het belangrijkste vind in mijn werk is dat het op verschillende niveaus interessant is voor iedereen. Ook daarom gebruik ik micro-elektronica en onconventionele objecten voor mijn mechanische kunstwerken. Mijn objecten spreken mensen aan die niets van kunst af weten, en het werk probeert wie er wat verder in kijkt aan het denken te zetten. Ik hoop dat door middel van mijn werk mensen bewuster om zullen gaan met hun waardevolle spullen en geliefden.

Ambities

Ik ben nog lang niet klaar met leren en wil de komende tijd doorgaan met studeren. Ik wil me vooral focussen op het maken van autonome kunstwerken en het verder ontwikkelen van mijn programmeer vaardigheden.

Geleerd tijdens de studie

Creatief problemen oplossen.