The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Samen eten, samen delen.
Herinneringen die in een moment zitten.
Versteend en tijdloos.
Samen zijn is niet meer wat samen was.

In mijn werk combineer ik keramiek en schilderijen om samen een verhaal te vertellen over nostalgie en herinneringen.

Artist statement

Nathalie van den Berg gebruikt keramiek en schilderkunst als medium om momenten in de tijd te vangen en te bevriezen. Geïnspireerd door oude familiefoto's maakt ze schilderijen van mensen aan tafel, waarbij het eten uit het doek springt en versteend op tafel komt. Naast beeldend kunstenaar positioneert ze zich in de kunstsector als museumeducator, rondleider en workshopdocent.

Ambities

Mijn ambitie is om te werken in een museum als kunsteducator. Om hier als een spin in het web activiteiten te organiseren en programma's te schrijven met mede-educatoren, en om me te buigen over organisatorische kwesties. Mijn doel is het ontwerpen van kunsteducatie die kunst op een laagdrempelige manier toegankelijk maakt voor bezoekers.

Daarnaast wil ik mezelf blijven ontwikkelen als maker en mijn vaardigheden in de ambacht van de schilder- en keramiekkunst vergroten.

Geleerd tijdens de studie

Met een beetje creativiteit kom je overal

Kunst op Sokken

In het derde studiejaar heb ik samen met klasgenoten een expositie opgezet in een gymzaal in Utrecht. De naam Kunst op Sokken komt voort uit het feit dat je de schoenen uit moest doen en op sokken door de expositie liep. Tijdens dit project ben ik opgesteld als organisator en curator geweest. Daarnaast had ik er ook werk hangen. Hierop waren panelen van handen zichtbaar die speels getekende bellen probeerden te vangen. Door de ruimte heen zweefden ook echte zeepbellen. Het is een speelse expositie geworden waarin er veel jeugdige motieven in beeld waren. Als catering hadden we bijvoorbeeld snoepzakjes en Capri Sun pakjes en het speelse was ook zichtbaar in de werken zelf. Bijvoorbeeld het werk van Tes Beekmans, waarbij raketjes langzaam aan het smelten waren en de druppels in kinderspeelgoed vielen.