Zorg en welzijn

Aan het einde van de dag

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Aan het Einde van de Dag' gaat over een alleenstaande vader en een zoon in de Achterhoek, die allebei worstelen met een angststoornis, maar die hier niet goed met elkaar over praten, wat voor grote spanningen tussen de twee zorgt. We volgen ze terwijl ze hun dag doormaken, waarbij ze veel druk ervaren op werk en op school en hoe deze druk een kloof tussen hen doet ontstaan.

Artist statement

Brian Hulsebos is een filmmaker, cameraman en fotograaf met een passie voor het vinden van oplossingen voor problemen in onze samenleving. In zijn recente werk richt hij zich op het bevorderen van ons mentale welzijn en het doorbreken van stigma's rondom mentale gezondheid.

"Kleine dingen maken grote veranderingen in het leven. Ik wil de connectie tussen mensen versterken en bijdragen aan een meer open-minded samenleving,"

Hij begint bij zichzelf en zijn omgeving om verhalen te vinden die hij met een visuele aanpak kan vertellen. In zijn laatste film koos hij voor een split screen ervaring, waarmee hij de overeenkomsten en verschillen tussen twee personages belichtte en tegelijkertijd barrières tussen hen liet zien. Met zijn werk hoopt Hulsebos bij te dragen aan het doorbreken van stigma's rondom mentale gezondheid in dorpelijke gebieden en wil hij de maatschappij meer open-minded maken.

Ambities

Naast mijn studie heb ik een queer event stichting opgericht, waarbij we een safe space bieden voor mensen om hun eigen identiteit te uiten. Hier heb ik me intensief bezig gehouden met het doorbreken van stigma's rondom zelfbeeld en identiteit. Dit is nog steeds een belangrijk aspect van mijn leven en ik zie mezelf dit in de toekomst combineren met het creëren van verschillende werken in film/media die zich richten op mentaal welzijn en identiteit.

Geleerd tijdens de studie

Als maker heb ik vooral een sterkere verbinding met mezelf ontwikkeld, waarbij het essentieel is om authentiek te blijven. Ik blijf mezelf voortdurend ontwikkelen en heb geëxperimenteerd met verschillende vormen van cross-mediale uitingen om mijn weg te vinden in mijn vakmanschap.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Crowdfunding page:

https://www.voordekunst.nl/projecten/15030-aan-het-einde-van-de-dag-1


Interview voor Achterhoeknieuws:

https://www.achterhoeknieuws.nl/nieuws/zorg/447176/sponsoren-gezocht-voor-film-over-mentale-gezondheidsproblemen


Interview met de Gelderlander:

https://www.gelderlander.nl/doetinchem/achterhoekse-film-met-een-boodschap-praat-over-mentale-gezondheidsproblemen~abf547c1/?fbclid=PAAaYYouxEBMThiATh4ClsK0eaty2FGgSX6c1FjK7tEXJTjK4ewv6iCa_7xtw